Huseier døde – leietaker arvet millionbolig

1 month ago 18



En nederlandsk leietaker fikk sjokk da han ble oppringt av eiendomsmegleren sin. Huseieren hadde nemlig dødd – og etterlatt ham den verdifulle boligen i testamentet.

 En heldig leietaker arvet en enebolig da huseieren døde.
ILLUSTRASJONSFOTO: En heldig leietaker arvet en enebolig da huseieren døde. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2

Publisert 30.07.2024 13:55

– Det er utrolig at det fortsatt finnes så snille mennesker, sier 33 år gamle Bram Brekelmans til den nederlandske avisen Telegraaf.

For fire år siden eide Brekelmans og hans daværende kone et hus i Vaals helt sørøst i Nederland. Da de skilte seg måtte de selge huset.

Rett etter salget spurte han om han kunne leie huset tilbake, noe han fikk lov til. Siden den gang har han betalt husleie, helt til han i mai ble oppringt og fikk en overraskende nyheten fra eiendomsmegleren sin.

Huseieren ville at huset skulle gå i arv til Brekelmans.

– Om to uker undertegner jeg testamentet, og da er huset virkelig mitt. Det føles som om jeg har vunnet lotto, sier han nå.

Kan ikke takke henne

Hvorfor hun etterlot ham huset, vet han ikke. Han har bare møtt kvinnen en gang for fire år siden da huset ble solgt.

– Dessverre kan jeg ikke takke henne.

Huseieren, en 87 år gammel kvinne, døde nemlig i februar. Ifølge Dutch News skal hun ha tjent godt på driften av grønnsaks- og fruktforeninger. Kvinnen skal ha eid 15 hus og garasjer i tillegg til boligen Brekelmans nå har arvet.

Han mistenker derfor at han ikke er den eneste som arver en bolig.

– Men jeg har ikke hørt noe om det ennå, understreker han.

Kvinnen hadde ingen barn og var ugift, og hadde lite kontakt med øvrig familie.

Verdt millioner

Boligen Brekelmans arvet har en markedsverdi på rundt 255.000 euro, noe som tilsvarer rundt tre millioner norske kroner. I fjor vurderte han å kjøpe den tilbake, men klarte det ikke alene.

At boligen nå virkelig er hans, gir ham og hans to barn trygghet, sier han.

– De har alltid bodd her, og nå kan jeg forsikre dem om at det forblir slik. Vi er så utrolig glade, for det er et herlig hus i et herlig nabolag.

Brams må betale omtrent 75.000 euro (rundt 890.000 kroner) i arveskatt etter overtagelsen, men det er ingenting i forhold til det han måtte ha betalt for å kjøpe huset tilbake, mener han.

Read Entire Article