Hergeirsson fnyser av IHF: – Svarer ikke på spørsmålet

1 month ago 23



Håndballpresidenten er mer fornøyd med IHF-svar enn landslagssjefen.

 Thorir Hergeirsson ikke fornøyd med svaret fra det internasjonale håndballforbundet. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 08.08.2024 15:26

Motstander Danmark får 12 timer lenger hviletid enn Norge mellom kvart- og semifinalen. Thorir Hergeirsson har over for VG kalt det «ikke fair play». Han skjønner ikke at den danske og norske kvartfinalen ikke ble spilt etter hver andre tirsdag.

Det internasjonale håndballforbundet IHF har kommet med et skriftlig svar til Norges Håndballforbund.

Landslagssjefen er fortsatt ikke fornøyd.

– Jeg har ikke noen forklaring på hvorfor det er blitt sånn. Men jeg driter i det. Vi kjører på videre, sier Hergeirsson til VG.

Thorir Hergeirsson sier han har lest IHF-svaret.

– Ja, og der står det ikke noe svar på spørsmålet. Spørsmålet var hvorfor, sier han med ettertrykk. Altså: Hvorfor motstanderen får et halvt døgn mer hvile foran kvartfinalen.

Kvinnelandslaget møter Danmark i semifinalen kl. 21.30 torsdag. Da er det gått to døgn siden Norge knuste Brasil i kvartfinalen.

Håndballpresident Kåre Geir Lio håndterer saken i NHF. Han viser til at det internasjonale håndballforbundet holder seg til regelen om at det skal være minst et døgn mellom en nasjons kamper i OL.

– Dette er godt innenfor selvfølgelig, fastslår Lio.

– Det andre er at når alt arrangeres i en hall så må det bli variasjoner i spilletid. Det handler det om tilrettelegging for publikum, og tilrettelegging mellom alle idrettene som i løpet av en dag skal vise seg frem på TV, forklarer håndballpresidenten.

Kåre Geir Lio

President i Norges Håndballforbund

Kåre Geir Lio trekker fram at oppsettet rammet Danmark i kvartfinalen. De spilte mot Nederland allerede kl. 09.30 tirsdag morgen.

– Det er også ulempe med å spille kamp sent om kvelden, og få problemer med å sove. Men det er to dager mellom kampene, minner han om.

– Dette er regler og praksis som er til å forstå, oppsummerer han.

– Støtter du ikke Hergeirsson påstand at det ikke er fair play at Norge får 12 timer mindre hviletid enn Danmark?

– Det vil jeg ikke uttale meg om. Thorir har sin jobb og sine hensyn å ta. Så har IOC og IHF sine. Og da lander vi der vi er nå, svarer Kåre Geir Lio.

VG sendte sist søndag IHF en E-post med spørsmål i saken, men har fortsatt ikke fått svar.

Read Entire Article