Hemmelighetsfull Sørloth om Solbakken-samtaler: – Det får bli mellom oss

1 week ago 17



Men Alexander Sørloth røper samtaler med sjefen – mer vil han ikke si.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Publisert: 03.09.2024 19:42

– Jeg har snakket mye med han både før, underveis og etter samling, så jeg vet hvor hodet hans er.

Det sier Alexander Sørloth til VG etter at Ståle Solbakken fortalte om fremtidsplanene med landslaget.

– Hva betyr det?

– Det får bli mellom oss.

– Det var jo veldig hemmelighetsfullt?

– Han er motivert og klar, og ... Han er klar.

Solbakken har annonsert at han med stor sannsynlighet vil tre av som landslagssjef etter VM i 2026. Da har han sittet i rollen i fem og et halvt år – om Norge kvalifiserer seg.

Jeg har sagt nei til en del klubbjobber som egentlig fristet meg, men jeg er fast bestemt på å gjøre et siste forsøk her nå, og så tenker jeg at da er det bra, sa Solbakken på mandagens pressekonferanse.

Tirsdag møtte et knippe av spillerne VG før avreise til Kasakhstan.

– Jeg tror Ståle har trivdes godt på landslaget, men som han sier så er det sikkert andre tilbud der ute som er morsomme for ham. Han må gjøre det som passer ham best. Vi har en jobb å gjøre her nå, og komme oss til et mesterskap. Så får han ta et valg etter det, sier Jørgen Strand Larsen.

– Det er ikke noe vi har tenkt på. Vi har en spennende kvalik foran oss, og den er lang med både Nations League og gruppespill. Ståle er med oss, og han har vært med lenge, så vi gleder oss først til å ta fatt på den utfordringen med ham og forhåpentlig kvalifisere oss, sier Sander Berge.

En av mulighetene Norge har til å ta seg til VM er gjennom Nations League. Det er bakveien inn til mesterskapet i 2026 dersom Norge ikke klarer å kvalifisere seg direkte.

Norge skal spille to kamper i Nations League denne samlingen – borte mot Kasakhstan og hjemme mot Østerrike.

– Hvordan opplever du at dette blir fokus inn i samlingen?

– Det spørs jo om dere vil legge fokus på det, sier Leo Skiri Østigård til VGs journalist.

– Man vet aldri i fotball. Han (Ståle) har nevnt det nå, men det er ikke noe vi tenker for mye på. Det får han vurdere og tenke over når den tid kommer. Vi ønsker bare å levere så godt vi kan og gleder oss til de to kampene nå. Vi ser fremover og er klar for det som kommer, sier Østigård.

Read Entire Article