Hegg Duestad på fjerdeplass i OL for tredje gang

1 month ago 27



Med sin siste sjanse for å ta OL-medalje i Paris så det ut til å endelig lykkes for Jeanette Hegg Duestad. Så tok nervene overhånd.

Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Publisert: 02.08.2024 10:20

Ingen norsk kvinne har tatt en OL-medalje i skyting noensinne. Jeanette Hegg Duestad har vært nærmest med to fjerdeplasser i Tokyo-OL i 2021.

I finalen på 50 meter rifle fredag kjempet hun lenge om gullet.

Hun lå som nummer to etter første serie på stående skyting, men på den andre serien gikk det galt med en totaltsum på 48.0.

Dermed måtte hun virkelig skyte toppsummer med de fem siste skuddene, og hun var for alvor med i medaljekampen.

På det aller siste skuddet for å sikre mindt bronsemedalje tok nervene fullstendig over for det norske medaljehåpet.

– Hun er kjempeurolig. Det rister noe så voldsomt, sa Max-kommentator Henrik Jonassen.

Hun måtte skyte godt opp på ti-tallet, men klarte kun 9.7. Da var hun ute av det.

Mens sveits jublet for OL-gull satt Duestad resignert og så på, noen meter unna, og var tydelig skuffet.

Trener Espen Berg Knutsen klappet henne på skulderen flere ganger, for å trøste den norske jenta som nå har tre fjerdeplasser fra OL på CV-en sin.

Dueståd åpnet ikke så aller verst i finalen. Etter de tre seriene på knestående skyting lå hun på en femteplass. Bare ett av de 14 skuddene traff utenfor den innerste sirkelen som gir ti poeng, og før liggende lå hun 1,5 poeng bak Chiara Leone og Nadine Ungerank i tet.

På liggende hevet hun nivået ytterligere og klatret til fjerdeplass, men også de på plassene over gjorde få feil.

– Det har vært helt ekstremt god skyting her, sa MAx-kommentator Ole Kristian Bryhn.

På stående nærmet Duestad seg for alvor teten og etter den første serien klatret hun til annenplass, til tross for at det ble ett skudd på 9.4.

Men så skulle marginene spille inn igjen.

På den andre serien på stående skjøt 25-åringen tre ganger på rad på ni-tallet - og så gikk det virkelig galt på det fjerde skuddet i siste serie med 8.8.

Duestad tok seg til finalen etter en trøblete kvalifisering. Bare de åtte beste gikk videre, og før den siste serien på knestående skyting lå Duestad et godt stykke ned på listen.

Med en prikkfri sisteserie klatrer nordmannen til 9. plass, og på stående fortsatte flyten. 25-åringen ble til slutt nummer 5.

Duestad har vunnet både VM- og EM-gull flere ganger, men i OL står hun nå kun med tre fjerdeplasser som beste plassering. De to første kom i Tokyo i 2021. Den gang satte hun olympisk rekord i kvalifiseringen på 50 meter rifle.

https://widgets.aftonbladet.se/editorial-widgets/widgets/wrapper/gracenote/?language=nb_NO&language_id=128&season_id=2024&sport_id=209&phase_id=2684223&widget_id=1431-summergames-2024-resultsdetail-nb_NO&competitionset_id=1&event_phase_id=2311260&navigation_phase_id=2684223&site=vg&parentContext=vg-article&full_widget=false
Read Entire Article