Havarikommisjonen: Kunne blitt en av de verste katastrofene i moderne tid

1 month ago 44



* At verftskonsernet Fincantieri «gjennomgår og styrker designprosessen for å sikre at smøreoljetanker designes og bygges i samsvar med Solas-konvensjonen og klassereglene», samt undersøke om andre skip kan ha tanker som ikke oppfyller gjeldende regler.

* At skipsregisteret Lloyd's gjennomgår og styrker sin godkjenningsprosess av smøreoljetanker.

* At Wilhelmsen Ship Management og Viking Ocean Cruises iverksetter tiltak for å sikre at skipene er i samsvar med Solas-regelverket.

* At Lloyd's krever at det iverksettes tiltak for å sikre at Viking Sky og søsterskipene er i samsvar med Solas-regelverket og Lloyd's egne klasseregler.

* At Sjøfartsdirektoratet krever det samme.

* At Sjøfartsdirektoratet å fremme et forslag for International Maritime Organization (IMO) om «utarbeidelse av teknisk veiledning for hvordan SOLAS kapittel II-1 del C regel 26.6 skal følges i praksis.»

* At Lloyd's fremmer et forslag for International Association of Classification Societies (IACS) om det samme.

* At Sjøfartsdirektoratet fremmer et forslag for IMO om «at inklinometerdata i samsvar med de tekniske kravene i resolusjon MSC. 363 (92) registreres i VDR for alle SOLAS-skip på 3 000 bruttotonn eller mer.»

* At Wilhelmsen utarbeider og implementerer en ny prosedyre for håndtering av smøreoljenivå.

* At Wilhelmsen og Viking Ocean Cruises gjennomfører «en systematisk og helhetlig gjennomgang av overvåkingssystemet for nivået på smøreoljetankene og sikre at skipene er utstyrt med et nøyaktig og pålitelig overvåkingssystem»

* At Fincantieri gjennomfører det samme, samt nødvendige tiltak for fremtiden.

* At Wilhelmsen og Viking Ocean Cruises gjennomfører «en operatørfokusert design- og konfigurasjonsgjennomgang av alarmsystemet i maskinrommet og å foreta nødvendige forbedringer.»

* At Sjøfartsdirektoratet fremmer et forslag for IMO om utvikling av en ytelsesstandard for alarmsystem i maskinkontrollrom.

* At Sjøfartsdirektoratet også fremmer et forslag om å endre VDR-ytelsesstandarden til også å omfatte lydopptak fra maskinkontrollrommet.

Kilde: Havarikommisjonens rapport om Viking Sky-ulykken.

(NTB)

Read Entire Article