Har satt seg mål for Tour de France: – Jeg tror det er mulig

1 week ago 10



Nesten alt Søren Wærenskjold nå foretar seg handler om å komme i toppform til Tour de France. Samtidig har han litt blandede følelser knyttet til den mest attraktive rollen i Uno-X.

Søren Wærenskjold var nylig hjemme på Sørlandet. På denne treningsturen var han blant annet innom idylliske Lunde i Søgne. Foto: Aleksander Peersen Fretheim
  • Åge Harald Drangsholt

    Åge Harald Drangsholt

Publisert: 06.05.2024 14:11

KRISTIANSAND: – Veldig mye handler nå om å komme i form til Tour de France. Jeg kjører akkurat samme opplegg som i fjor, målet er bare å gjøre forberedelsene enda bedre, sier Søren Wærenskjold.

Mandalitten var nylig hjemme i Mandal, men er nå tilbake på kontinentet for å kjøre ritt før det blir høydesamling i spanske Sierra Nevada. Søndag ble han nummer 37 i endagsrittet Tro-Bro Léon.

Savner tydeligere Wærenskjold

Uno-X-laget til Tour de France er ennå ikke tatt ut, men etter en imponerende debut i fjor, samt seier i Alula Tour og 9. plass i Paris-Roubaix i år, skal det mye til å komme utenom mandalitten.

– Jeg synes Søren har imponert på mange måter, selv om han neppe gir seg seks på terningen heller. Men topp ti i Paris-Roubaix forteller om en voldsom kapasitet, og gir håp om at pallen kan være innen rekkevidde allerede neste år, sier Thor Hushovd, lagsjef i Uno-X.

Thor Hushovd er lagsjef i Uno-X. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Når vi spør om rolle i Tour de France, minner Hushovd om debatten i fjorårets utgave der Alexander Kristoff var lagets spurter fra starten, men der mange ønsket at Wærenskjold skulle ta over.

– Det kommer til å bli en tematikk i år også. Vi må se hvordan vi skal løse det, sier Hushovd om rittet som starter 29. juni.

– Foreløpig er det dødt løp?

– Det er vanskelig å si. Kristoff har ikke hatt en strålende sesong, selv om han «er der» hver gang. Vi vet mer senere i mai. Men hvis Søren er i kanonform, så har han mulighet, og hvis han mentalt viser at han vil være spurteren, så kan han få den. Men i fjor skulle jeg ønsket at han var mer offensiv, og tydelig viste at han ville ta rollen fra Kristoff, sier Hushovd.

Sikter høyt

– Det stemmer. Det var et par etapper hvor jeg skulle spurtet, men hvor jeg var forkjølet og det ikke var like enkelt å ta det ansvaret. Jeg kunne nok vært tydeligere, men det var første Touren min, sier Wærenskjold til sitt forsvar.

Det er ikke bare plankekjøring å være den laget spurter for.

Søren Wærenskjold tok med seg verdifull læring i fjorårets Tour de France-debut. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– I utgangspunktet takler jeg det bra, etter å ha hatt den rollen som junior, selv om det var på et helt annet nivå. Det er viktig å føle seg komfortabel på nivået du sykler på, sier sørlendingen – som mener at han i så måte nærmer seg.

– Jeg tenker at resultatene etter Touren tilsier at jeg skal ta mer ansvar.

I fjor fikk han æren av å spurte på selveste Champs-Élysées. I år sikter han seg inn mot en klart bedre plassering i Tour de France enn 8. plassen på siste etappe i fjor.

– Målet er topp tre på en etappe, og i så fall kan alt skje. Men jeg vet hvor raske de beste spurterne er, og som regel er et par av dem helt der oppe. Men tredjeplass tror jeg er mulig. Etter jeg har klart det, kan jeg sikte mot etappeseier, sier Wærenskjold.

Read Entire Article