Håndballjentene til OL-finale – veteranen hylles igjen

1 month ago 27

– Det er helt utrolig. Det er et enormt nivå! sier Max-ekspert Ole Gustav Gjekstad om Lundes prestasjoner.

Norges håndballjenter er klare for OL-finalen i håndball etter å ha slått Danmark i semifinalen. Resultatet ble 25–21.

Danskene stanget, stanget og stanget mot det norske forsvaret. Og bakerst sto en 44-åring og plukket «resten».

Dermed ble det en solid seier for Norge.

– De har vært helt fantastiske. En solid lagseier. Dønn solid, sier Gjekstad.

Vant keeperduellen

Norge var store favoritter mot Danmark, etter å ha slått dem med ni mål både i oppkjøring til lekene og i gruppespillet.

Kampen startet jevnt – og med lite mål. 20 minutter ut i omgangen sto det 6–5 til Norge.

Henny Reistad

GOD: Kari Brattset Dale scoret fire ganger på fire forsøk i første omgang.

Men mot slutten av omgangen økte Norge ledelsen, mye takket være enormt keeperspill av Katrine Lunde. Da pausesignalet gikk, hadde hun reddet 50 prosent av skuddene til danskene.

For akkurat som da lagene møttes i gruppespillet, var det keeperne som var den kanskje største forskjellen. Først sto Silje Solberg-Østhassel svært godt. Og da Norge satte inn Lunde det siste kvarteret, reddet hun 88 prosent av skuddene.

– Hun slet dem ut fra starten. Du så at selvtilliten deres ikke var der. De hadde ikke lyst til å gå på mål og ikke lyst til å bli taklet ned av forsvaret vårt, sa Lunde etter den kampen.

– Sindssyge 50 procent

Thorir Heirgeirsson

AKTIV: Thorir Hergeirsson er ofte rolig på sidelinjen, men mot Danmark var han svært engasjert.

Danskene trengte en pangåpning på den andre omgangen for å komme tilbake i kampen, men syv minutter ut i omgangen hadde de bare scoret én gang. To av angrepene var stoppet av svært gode redninger fra Lunde.

– Lundes redningsprocent er sindssyge 50 procent. Hun er for vild, meldte den danske avisen B.T.

Danskene scoret noen ganger, og redningsprosenten til Lunde gikk litt ned. Og med sju minutter igjen å spille fikk Silje Solberg-Østhassel sjansen mellom stengene.

Norge, som ledet med sju mål, slapp danskene litt inn i kampen på slutten. Danskene krympet ledelsen til tre mål, men da danskenes Anne Mette Hansen ble utvist to minutter før slutt, forsvant det siste håpet for danskene.

Tidligere torsdag vant Frankrike den andre semifinalen etter en dramatisk kamp mot Sverige.