Hamas hevder minst 35 er drept i Rafah

3 weeks ago 20



Luftangrepet skal ha rammet teltleir for internt fordrevne i Rafah.

Pressekontoret til de Hamas-styrte myndighetene oppgir til Reuters at minst 35 palestinere skal være drept og flere titalls skal være skadd. Fleste av dem skal være kvinner og barn.

Angrepet rammet området Tel Al-Sultan i den vestlige delen av Rafah på Gazastripen.

Mennesker drept siden 7. oktober 2023

Sist oppdatert: 26.5.24

Kilder: Hamas-kontrollerte helsemyndigheter i Gaza / FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) / Israelske myndigheter

Forbehold: Tall fra Hamas-kontrollerte helsemyndigheter i Gaza skiller ikke mellom sivile og stridende, og kan periodevis være forsinket. Tallene fra israelske myndigheter viser at rundt 1200 sivile og soldater ble drept i forbindelse med Hamas-angrepet på Israel 7. oktober 2023. 272 israelske soldater har blitt drept siden 27. oktober 2023. Ingen av tallene er bekreftet av uavhengige kilder. De palestinske tallene oppdateres daglig. Tall fra Israel oppdateres minst to ganger i uken.

Den israelske hæren (IDF) sier den har startet et luftangrep på Hamas-området i Rafah søndag kveld, og er kjent med rapporter om at det har rammet sivile. Angrepet var mot legitime mål, og IDF hevder å ha truffet anlegg med Hamas-aktivitet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det israelske militæret hevder å ha drept to høytstående Hamas-tjenestemenn i angrepet.

Det er to dager siden FN-domstolen ICJ beordret Israel til umiddelbart å stanse militæroffensiven i Rafah, åpne grenseovergangen der for nødhjelp og gi etterforskere tilgang til området

Publisert 27.05.2024, kl. 01.20

Read Entire Article