– Hadde håpet den skulle være bedre. Utvilsomt

3 weeks ago 27



Alfred Johansson kan ikke svare på hvor lang tid det tar før det svinger ordentlig av RBK. Men han er dønn sikker på å komme dit.

Alfred Johansson reflekterer over sine første fem måneder som sjef i RBK. Foto: Richard Sagen
  • Ole K. Sagbakken

    Ole K. Sagbakken

Publisert: 25.05.2024 11:14 | Oppdatert: 25.05.2024 11:28

– Den hadde jeg håpet skulle være bedre. Utvilsomt, svarer RBK-treneren til Adresseavisen.

Spørsmålet han har fått handler om poengfangsten så langt. Den viser at RBK står med ti poeng på ni kamper. I tillegg er klubben slått ut av cupen.

– Men fremfor alt tenker jeg på hvordan vi presterer. Det er prestasjonene som leder oss til resultatene, sier Johansson.

Og legger til:

- Om jeg skal navigere kun ut fra resultatene, kommer ikke det til å hjelpe noe som helst. Jeg må ha fokus på hvorfor vi slipper inn de to frisparkmålene mot Tromsø. Hvorfor vi slipper inn et tredje, og hvorfor vi selv ikke scorer mer enn to. Det er min oppgave.

 Trening med Rosenborg, før kamp mot Kristiansund. Trener Alfred Johansson. Foto: Richard Sagen

Signerte i desember

Det har straks gått fem og en halv måned siden Johansson ble presentert som RBK-trener.

Tidlig i januar var han også fysisk på plass på Brakka. Da startet jobben med å få Rosenborg opp og fram igjen, etter flere skuffende år.

Sammen med resten av trenerapparatet har han innført en spillestil og en treningsmetodikk som etter Gran Canaria-oppholdet i januar ble omtalt som «foran skjema», mens han vurderte det som «på skjema» etter hjemkomsten fra Marbella i mars.

Tre angrepsøkter

Ni kamper inn i sesongen er RBK på tiendeplass på tabellen. Og etter fredagens trening, den tredje på rad med angrepsterping, snakker RBK-sjefen om de første månedene som sjef.

– Det har vært ekstremt lærerikt. Jeg har sakte, men sikkert lært meg å kjenne troppen, klubben og byen. Så har vi, i et rasende tempo, forsøkt å implementere våre tanker, som klubben har bedt om. Jeg synes vi har rukket veldig mye på disse månedene.

– Hvis vi tar fram «skjema» igjen. Hvor er dere nå?

– Det er omtrent som vi forventet, svarer han.

– Hva med spillestilen. Hvor langt har dere kommet der?

– Det er også som forventet. Eller. Jeg hadde forventet at vi kanskje var litt mer robuste i motgang, enn vi er nå. Samtidig har vi blitt klokere også av det som har skjedd de siste kampene, svarer han .

Og legger til:

– Det handler for eksempel om hvordan vi håndterer de frisparkene i mot i Tromsø. Eller om vårt eget angrepsspill. Dette jobber vi også med, men hvordan vi gjør det blir mellom oss.

Stor stall

Da Johansson tiltrådte, kom han til en klubb hvor beskjeden var at stallen må ned i antall, og at det ikke finnes særlige summer til spillerkjøp.

Så langt har det vistes: Stopper Tomas Nemcik og keeper Rasmus Sandberg ble RBKs eneste kjøp i vinter, mens det fremdeles er voksne a-spillere som må tåle å stå utenfor kamptroppene.

Johansson kommer med en slik vurdering av stallen i dag:

– Vi har en veldig bra stall, med stort potensial. Så er det også en stall som har vært gjennom et veldig tøft siste år. Og som igjen skal tilpasse seg ny treningsmetodikk og spillestil, sier han, og tenker både på tabellplasseringen i fjor, og også trenerskiftet midt i sesongen.

Én ting Johansson beviselig har gjort med stallen, er å slippe til unge, lokale talenter i elleveren.

– Det sier noe om RBKs talentutvikling. Kan det samtidig være et signal på kvaliteten på det som er hentet inn?

– Det det er et signal på er at de som har spilt mest også er de som har spilt best, er Johansson svar til det.

 Noah Holm og Ole Sæter. Holm er klar til KBK-kampen. Det er ikke Sæter. Foto: Richard Sagen

– Tar tiden det tar

Underveis i praten svarer RBK-treneren like tydelig nå på at ting vil bli bra, som da han tiltrådte i desember.

Men han kan ikke svare hvor lang tid som trengs før det begynner å svinge av Rosenborg.

– Det tar den tiden det tar. Det er opp til oss, med de midlene vi har til rådighet nå, og den økonomiske situasjonen vi er i, å gjøre det beste ut av det. Men når vi står på den «andre siden», hvor prestasjonene og resultatene er bedre enn i dag, så kommer vi til å vite at det er akkurat her vi er i dag som tok oss dit, mener han.

– Hvor viktig blir det å få med seg seks poeng før spillerne tar pause?

– Jeg vil helst ha seks poeng. Men om vi ender opp med fire, tre eller null, så kommer jeg til å fortsette å gjøre akkurat som i dag. Vi skal selvsagt også gjøre alt vi kan for å ta de seks poengene. Men uansett vil vi kjøre på i samme kurs framover, svarer han.

 Alfred Johansson hadde en lang intervjurunde fredag. Her med TV2. Foto: Richard Sagen

Har badet

– Hvordan har de første månedene vært for deg personlig, da? Har du rukket å blitt kjent med Trondheim?

– Det vil jeg påstå. Jeg får gjort litt annet, jeg går turer og er også ute og spiser i blant. I går var jeg også ute og badet, sier han,

– Hvor stor forskjell er det fra FCKs 19-lag til det du har kommet til nå?

– Det var et ekstremt fokus også der jeg kom fra, både rundt spillestil og resultater. Det var også media på alle kampene. Men der hadde vi en gruppe som hadde jobbet sammen veldig lenge, og var på et annet sted enn dette prosjektet er per nå, svarer Johansson - og fortsetter:

- Men det gjør også at jeg får større tro på hvor vi er på vei her, og at det er kontinuitet over en lengre periode som gir resultater. For fem og ti år siden hadde ikke FCK like gode resultater eller utviklet like mange spillere til a-laget, som nå. Jeg tror på denne måten å jobbe på. Nå er vi i starten på et prosjekt som kommer til å bli bra.

– Så får vi se når det skjer.

Read Entire Article