Haaland svarer på kritikk: – Da begynner folk å snakke om det

1 week ago 15



Erling Braut Haaland (23) har 88 mål på 94 kamper for Manchester City, men må tåle debatt rundt antall ballberøringer. Nå svarer han.

Foto: Richard Sellers / Pa Photos / NTB

Publisert: 10.05.2024 16:58

Det er det som har vært og er så unikt med Haaland. Han bruker så få touch per scoring.

I 5–1-seieren mot Wolverhampton, scoret han fire mål på kun 32 ballberøringer.

Men han scoret null mål på fire omganger mot Real Madrid i Champions League-kvartfinalen. Da brukte han 41 touch totalt.

Da gikk debatten med én gang, og Sky Sports’ Paul Merson problematiserte blant andre om det er ugunstig at Haaland har så få touch.

– Det har alltid vært en diskusjon om hvor mange ganger jeg bør berøre ballen. Når jeg scorer, snakker ingen om det. Men når jeg ikke scorer, da begynner folk å snakke om det. Dette er en del av livet mitt, og dette er slik folk snakker. Jeg kan ikke kontrollere hva folk sier om meg, sier Erling Braut Haaland i podkasten Men in Blazers.

– Jeg må fokusere på hva jeg skal gjøre på banen. Min jobb er ikke å være som RodriRodrimidtbanespiller for Man. City. - å kontrollere en kamp. Det er å være i boksen og i angrep for City. Jeg bryr ikke meg om hva folk sier. Jeg bryr meg om hva jeg kan gjøre for å hjelpe laget å vinne, fortsetter nordmannen.

Mot Wolverhampton hadde Rodri til sammenligning 102 ballberøringer.

– Du kan spille fotball uten å være borti ballen. Det høres kanskje rart ut for enkelte. Du kan gjøre det med bevegelser og bare det å være på banen er en del av kampen. Det er ikke så mye mer å si, jeg vet hva rollen i laget mitt er.

Manchester City og Haaland jager ligatittelen - og deres tredje siste kamp i ligaen er borte mot Fulham lørdag klokken 13.30.

Read Entire Article