Haaland herjer mot Wolverhampton – fire scoringer

1 week ago 19

(Manchester City - Wolverhampton 4–1, kampen pågår) Erling Braut Haaland (23) storkoser seg i nøkkelkampen på hjemmebane.

Erling Braut Haaland dro for andre kamp på rad fram en ny feiring, to tomler opp og et bredt glis i kamera. Mot Wolverhampton hadde han god grunn til å smile. Foto: ADAM VAUGHAN / EPA / NTB

Publisert: 04.05.2024 19:18 | Oppdatert: 04.05.2024 19:53

Først satte han inn straffesparket Josko Gvardiol skaffet etter et snaut kvarter.

Etter avgjørelsen var tatt, gikk Haaland resolutt mot ballen. Det var ingen tvil om hvem som skulle ta den straffen.

Jose Sa gikk feil vei, 1–0.

Og han hadde så vidt begynt.

Etter en halvtime slo Rodri ballen på bakre stolpe.

Der hang Haaland høyere enn alle, en majestetisk heading i det lengste hjørnet doblet Citys ledelse.

«Air Haaland» er tilbake:

Jærbuen var gjennom for sitt hattrick rett før pause, men ble hindret av Nelson Semedo. Nordmannen gliste av at det ikke ble dømt straffe, han trodde ikke helt på det, men etter en VAR-gjennomgang ble det straffe likevel.

Haaland fikk ballen igjen, Haaland var resolutt igjen og Haaland fullbyrdet hattricket før pause.

«Det føles som høsten 2022», kommenterte Sam Lee i The Athletic – og viser til da Haaland scoret hattrick i hjemmekamp etter hjemmekamp.

Dette var hans sjette hattrick i Premier League, og «Haaland! Haaland! Haaland!» runget nok engang utover stadion her i Manchester.

I starten av andre omgang reduserte Hwang Hee-Chan til 3–1. Rett fra avspark fikk Haaland en pasning i bakrommet, tok ballen med seg og skrudde ballen i lengste hjørne.

Hans fjerde (!) på mindre enn time. Og nok en lekker scoring.

Dermed virker det som Haaland er tilbake på sitt aller beste etter en noe trøblete start på året.

Skader har ødelagt rytmen i sesongen hans, og spesielt i april fikk han omfattende kritikk for sine bidrag i det oppbyggende spillet.

Etter det siste skadecomebacket har han fire mål på en drøy time, han leder kampen om toppscorertittelen i Premier League med 25 mål i ligaen. Det er fem mål ned til Cole Palmer og Aleksander Isak på delt andreplass.

Ettersom Arsenal slo Bournemouth 3–0 tidligere lørdag, var det opp til Manchester City å svare på tiltale. Så langt ser det ut til at de gjør jobben.

Kanskje var dette nok en gang suksessoppskriften?