Gullavskjed for Mikkel Hansen: Dansk rekordseier

1 month ago 20

(Tyskland – Danmark 26–39) Legenden Mikkel Hansen kunne ikke fått en bedre siste dag på jobben.

Danmark vant lekende lett i Lille. Foto: SAMEER AL-DOUMY / AFP / NTB
  • Jostein Overvik, VG

Jostein Overvik, VG

Publisert: 11.08.2024 14:55

Ikke bare vant Danmark OL-gull. De slettet også Sovjets to rekorder fra Seoul-finalen i 1988 (32–25 over Sør-Korea).

Danmark satte ny seiersrekord i en OL-finale – 13 måls margin til Tyskland.

Danmark satte ny scoringsrekord i en OL-finale – med 39 scoringer mot Tyskland.

Mikkel Hansen (36) gjorde som Stine Bredal Oftedal (32) lørdag. Skandinavias kanskje beste spiller gjennom alle tider, avsluttet med OL-gull i karrierens aller siste kamp.

Han er ikke lenger den som drar det tyngste lasset for Danmark, men har vært på plass når ting skal avgjøres i OL-avslutningen.

Men for å avgjøre OL-finalen trengtes ikke Hansens utsøkte pasninger og taktiske kløkt.

Danmark spilte Tyskland rett ut av Stade Pierre-Mauroy før pause.

Den danske maestroen kom inn og knuste et straffekast i krysset. Men ellers handlet det mest om bakspillertrioen Mathias Gidsel, Rasmus Lauge og Simon Pytlick. Godt assistert av strekspiller Lukas Jørgensen og venstrekant Magnus Landin.

Niklas Landin sier farvel til det danske landslaget med OL-gull. Foto: Brian Inganga / AP / NTB

Bakerst sto storebror Niklas Landin trygt. Dette er også målvaktens siste kamp for Danmark, men 35-åringen skal fortsette klubbkarrieren i Aalborg.

Danmark ledet 21–12 ved pause. Dette lignet VM-finalen i 2019. Norge fikk bank med ni mål i Herning den gangen. Tyskland fikk til slutt bank med historiske tall.

Tyskland tar et overraskende OL-sølv, men hadde lite å bidra med i finalen.

Den ble totaldominert av Danmark. Mathias Gidsel scoret 11 mål og viste hvorfor han er kåret til verdens beste håndballspiller tidligere i år. Den åpnet seg en autobahn gjennom det tyske forsvaret da Gidsel satte fart på beina.

Mathias Gidsel scoret 11 i OL-finalen. Foto: SAMEER AL-DOUMY / AFP / NTB

Mikkel Hansen kom inn og ekspederte nok et straffekast i det tyske målet. Åtte minutter før slutt kom han inn i det danske angrepsspillet. Landslagssjef Nikolaj Jacobsen hyllet sin største stjerne med å la han han avslutte karrieren ute på banen.

Mikkel Hansen innkasserer sitt andre OL-gull, sin sjette mesterskapstriumf og 12. medalje for Danmark.

Det er bare å takke Helsingør-karen med langt hår og pannebånd.