Gull-overraskelsen jubler over Ingebrigtsen og Kerrs feide: – Fint for meg

1 month ago 44



Cole Hocker (23) er ikke overrasket over eget OL-gull på 1500 meter.

Cole Hocker tok OL-gullet foran Josh Kerr og Yared Nuguse. Jakob Asserson Ingebrigtsen ble nummer fire. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 07.08.2024 02:57

I forkant handlet alt om briten Josh Kerr og Jakob Asserson Ingebrigtsen. I ett år har de vært i en syrlig ordkrig. Og Ingebrigtsen åpnet i en vanvittig fart på fullsatte Stade de France – som sjokkerte både ham selv og andre.

Men oppløpet dundret Hocker forbi til overraskende gull med olympisk rekord 3.27,65. I VM i fjor ble han «kun» nummer syv. Bak fulgte Kerr og Yared Nuguse, også fra USA.

Ingebrigtsen ble nummer fire, hans svakeste resultat siden 2019.

Etter sensasjonen, takker Hocker for bråket mellom Kerr og Ingebrigtsen.

– Jeg tror det har vært fint for meg. De har hatt tatt bort alt det ekstra trykket og all den ekstra støyen. Jeg tror det er en del av jobben å blokkere den støyen. Det blir verre og verre jo mer du utmerker deg, svarer Hocker på Nettavisens spørsmål om feiden mellom Kerr og Ingebrigtsen.

23-åringen, som er kjent for å ha en god spurt, forbedret sin personlige rekord med over tre sekunder.

– Jeg har gjort dette utallige ganger i karrieren så langt, føler jeg. Og denne gang var det tilfeldigvis mot den olympiske mesteren (Ingebrigtsen) og verdensmesteren (Kerr), sier Hocker.

– Men på papiret ville kanskje folk bli overrasket på forhånd.

Han holdt på å slippe teten da Ingebrigtsen dunket på i front tidlig i løpet.

– Jeg tenkte at jeg kom til å angre på dette resten av livet hvis jeg ikke ble med. Jeg er så glad jeg sa det til meg selv, jeg tenkte at jeg ville hatet meg selv hvis ikke jeg ble med, sier Hocker.

Finalen ble ikke som Jakob Asserson Ingebrigtsen håpet. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

På oppløpet fant han en luke på innsiden av Ingebrigtsen – i hans andre forsøk på å runde nordmannen.

– Med hundre meter visste jeg at jeg hadde det. Jeg så at Jakob tenkte på Kerr og startet å skjene ut i banen mot ham. Jeg tenkte jeg skulle utnytte det og prøvde å gå på innsiden, sier Hocker og legger til:

– Jeg har klart det noen ganger tidligere i karrieren. Men Jakob er en smart løper og stengte den åpningen med en gang. Så jeg måtte revurdere. Det er spesielt bare det å kunne angripe to ganger! Jeg utnyttet momentum.

Josh Kerr, Cole Hocker og Yared Nuguse på pallen. Foto: MARTIN BERNETTI / AFP / NTB

Da en amerikansk journalist lurer på hvilke vurderinger han gjorde før han passerte Ingebrigtsen, erkjenner Hocker at han ikke husker øyeblikket.

– Var det sånn? Jeg husker ærlig talt ikke.

Nå tror amerikaneren at han får en annen posisjon i feltet.

– Jeg var i stand til å fly under radaren til dette løpet, men jeg er sikker på at jeg ikke gjør det lenger nå.

Yared Nuguse med bronsen. Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters / NTB

Stemningen blant amerikanerne var skyhøy etter gull og bronse.

– Dette er enormt for amerikanske distanseløpere, også med tanke på bronsen til Grant Fisher på 10.000 meter. Vi visste at vi var kapable til dette og trodde på det. Men vi vet hvor tøff 1500 meteren er, så å dra fra det med gull er galskap, sier bronsevinner Nuguse.

Han sier også at han nyter at Kerr og Ingebrigtsen har tatt all oppmerksomheten.

– Jeg vil si at jeg ble oversett, og ærlig talt tror jeg at Cole ble enda mer oversett enn meg. Det gjør det til en «underdog-historie». Alle visste at han var god, men å se at han stikker av med seieren er galskap, sier Nuguse.

Få hele OL-programmet her. Alt fra OL ser du på Max.

Read Entire Article