God OL-test: Alexander Blonz herjet med Kroatia

1 week ago 17



(Norge – Kroatia 32–26) Han har vokst til Norges mest effektive spiller. Alexander Blonz scoret 11 mål i Jordal Amfi.

 Alexander Blonz. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / NTB

Publisert: 09.05.2024 20:42

De norske håndballgutta har lagt EM-skuffelsenEM-skuffelsen9. plassen under EM i Tyskland var Norges svakeste plassering i mesterskap på 10 år. bak seg. Den gode OL-kvalifiseringen i mars ble fulgt opp torsdag kveld. Norge satte farten opp fra start og så seg aldri tilbake.

Alexander Blonz førte an i fartsfesten. Venstrekanten leverte til sammen 49 mål i EM og OL-kvaliken, og fortsatte scoringsfesten på hjemmebane. 24-åringen har blomstret etter overgangen til danske GOG denne sesongen.

2717 tilskuere i Jordal Amfi fikk se kanten fra Stavanger herje med også OL-klare Kroatia. På motsatt kant kan fulgte Kristian Bjørnsen opp med syv mål. Gjestene klarte aldri å følge med på de norske kontringene.

 Simen Lyse. Foto: Terje Pedersen / NTB

Keeper Torbjørn Bergerud, forsvarssjef Christian O’Sullivan og sentrale Sander Sagosen leverte alle en god kamp. Mens Kolstad-kometen Simen Lyse leverte en god søknad om en av de 14 plassene i OL-troppen.

24-åringen scoret fem mål.

– Han er virkelig med og kjemper om en plass i OL-troppen, mener Ida Alstad, TV 2-ekspert og tidligere OL-vinner.

Simen Lyse mesterskapsdebuterte med for mange bom under EM i januar. Men scoret 13 mål på tre kamper da Norge kvalifiserte seg til OL i mars, og har imponert med 58 mål for Kolstad i Champions League.

Nøkkelspiller Harald Reinkind ble hvilt med akillesproblemer. Mens Gabriel Setterblom og Magnus Søndenå fikk sjansen til å vise frem på en høyreback der OL-forfallene har rent inn de siste ukene.

Men ingen av dem overbeviste stort.

Det første møtet med Kroatia siden dramaet i den tapte EM-semifinalen for fire år siden. Det var foreløpig siste gang i medaljekampen for både Norge og Kroatia.

Sjekk VGs guide til OL-håndballen!

Norge fortsetter Gjensidige Cup mot Danmark – uten storstjernen Mikkel Hansen – lørdag. Søndag er Argentina motstander i Jordal Amfi.

Begge nasjoner er i Norges OL-gruppe til sommeren.

Read Entire Article