Ga blomster etter våpenfunn

1 week ago 17



En kvinne fant et våpen da hun gikk tur. Det har vært vesentlig for etterforskingen mot mannen som er siktet for drapet på Bård André Spildrejorde (44).

 Harald Bjørnson Jacobsen / TV 2
ÅSTED: Krimteknikere fra politiet undersøker drapsåstedet i Nord-Odal mandag 18. mars. En mann i 40-åra ble funnet drept på adressen torsdag 14. mars 2024. Foto: Harald Bjørnson Jacobsen / TV 2

Publisert 08.05.2024 22:26

14. mars ble Bård André Spildrejorde (44) funnet skutt og drept i sin egen hytte i Nord-Odal.

10. april ble en mann i 50-årene pågrepet i boligen sin på Skarnes og siktet for drapet.

I dag bestemte Romerike og Glåmdal tingrett at mannen skal varetektsfengsles i ytterligere fire uker med brev- og besøksforbud.

Saken oppsummert

  • Bård André Spildrejorde (44) ble funnet skutt og drept i Nord-Odal 14. mars.
  • En mann i 50-årene ble pågrepet og siktet for drapet 10. april, og varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud.
  • Et våpen funnet av en kvinne i veikanten kan knyttes til drapet, og politiet har pågrepet flere for ulovlig våpenbefatning.
  • Den siktede mannen nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer, John Christian Elden.

Oppsummeringen er laget med kunstig intelligens (KI) fra OpenAI. Innholdet er kvalitetssikret av TV 2s journalister.

Sterkt mistankegrunnlag

– Vi mener det er et sterkt mistankegrunnlag etter siktelsen og at den videre etterforskningen støtter oppunder dette, skriver politiadvokat Christine Lundstein i en melding til TV 2.

 Olav Wold  / TV 2
KRIMTEKNIKERE: Politiets krimteknikere undersøker hytta der Bård André Spildrejordet ble funnet drept. Foto: Olav Wold / TV 2

– Vi ber om fengsling på grunn av bevisforspillelsesfare, da det fremdeles gjenstår arbeid som vi ikke ønsker at han skal kunne påvirke. Det ble bedt om fire uker med brev- og besøksforbud, noe vi har fått.

Lundstein skriver at den siktede fremdeles ikke har gitt politiet en utfyllende forklaring, derfor vil politiet ikke gå inn på hva som ligger i mistankegrunnlaget. 

– Vi venter på svar fra siktede og hans forsvarer om han nå ønsker å forklare seg.

 Privat
VENTER PÅ SVAR: Politiet venter på svar fra siktede om han vil gi forklaring, sier politiadvokat Christine Lundstein. Foto: Privat

Den siktede mannens forsvarer, John Christian Elden, skriver i en melding til TV 2 at hans klient ikke erkjenner straffskyld, og at han mener fengslingsvilkårene ikke er oppfylt.

– Det er en rekke dokumenter som nå er avklausulert for min klient. Så snart jeg får gjennomgått disse med min klient vil vi ta stilling til hva man gjør videre, også med tanke på eventuelt å anke dagens fengslingskjennelse.

Fant våpen i veikanten

En ukes tid etter at Spildrejordet ble funnet drept, fant en kvinne som gikk tur noen kilometer unna drapsstedet et våpen i veikanten. Politiet mener våpenet er det samme som ble brukt under drapet på Spildrejordet.

 Harald Bjørnson Jacobsen / TV 2
BLOMSTER: Venner, familie og hyttenaboer har lagt ned blomster utenfor hytta til Spildrejordet. Foto: Harald Bjørnson Jacobsen / TV 2

Våpenet var opprinnelig registrert på en nå avdød person i en annen del av landet.  Under etterforskingen av hvordan våpenet til slutt havnet i Nord-Odal har politiet pågrepet flere personer som er siktet for ulovlig befatning med skytevåpen. Politiadvokat Lundstein har tidligere sagt til avisa Glåmdalen at disse personene ikke knyttes til selve drapet.

– Opprinnelige eier var bosatt på Sør-Vestlandet og vi har fulgt våpenets ulike eiere frem til det ble funnet uken etter drapet, melder politiadvokaten til TV 2.

Hun ønsker ikke å svare på TV 2s spørsmål om våpensporet førte direkte til den nå drapssiktede mannen i 50-årene.

– Som sagt så vil jeg ikke si noe rundt mistankegrunnlaget da vi avventer avhør, melder hun.

– Våpen som kan knyttes til et drap vil alltid ha stor betydning i etterforskningen.

Patrulje leverte blomster

I går skrev politiet i Innlandet på Facebook at de takker kvinnen som fant våpenet for at hun varslet om funnet. 

De skriver i innlegget at funnet hadde stor betydning for etterforskingen av saken.  Politiet har i tillegg sendt en patrulje hjem til kvinnen for å overrekke en blomsterbukett som takk for årvåkenheten.

 Harald Bjørnson Jacobsen / TV 2
ETTERFORSKER: Dette bildet er tatt mens politiet gjorde undersøkelser på drapsåstedet. Foto: Harald Bjørnson Jacobsen / TV 2

Politiet skriver at de ikke kan love at de skal reise ut med flere blomsterbuketter.

Read Entire Article