Fossesholm pådro seg skrekkskade på fotballcup: – Jeg skrek

1 week ago 10



Bare åtte måneder etter comebacket på langrenn, fortsetter motgangen for Helene Marie Fossesholm (23).

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Publisert: 07.09.2024 20:26

Under et sponsorarrangement lørdag, der langrennsprofilen deltok i en fotballturnering med en av sine samarbeidspartnere, var uhellet ute.

Hun hadde akkurat entret banen da det smalt i en duell. Da hun så ned på beinet sitt fikk hun regelrett sjokk.

– Jeg skrek jo først. For akkurat da det skjedde var det veldig vondt. Så så jeg ned på kneet mitt og så var jo alt malplassert. Det var jo ingen kneskål der den skulle være. Den var jo litt lengre ned på beinet og på siden av der kneet egentlig skal være. Da tenker man jo «åh, herregud». Man får jo hetta, ikke sant, sier Fossesholm til VG.

Hun virker å være ved godt mot lørdag kveld. Men det har vært verre tidligere i dag.

Fossesholm-sponsor Asko arrangerte fotballcupen på Nordstrand i Oslo lørdag.

Da VG spør hva hun gjorde på en fotballbane, forteller 23-åringen at hun hadde lyst selv og at sponsoren på ingen måte ba henne om å spille en kamp.

– Jeg liker jo fotball. Det var bare veldig uflaks. Jeg rakk jo egentlig bare å komme utpå før jeg og en annen gikk inn i en takling. Jeg er usikker på nøyaktig hva som skjedde. Det skjedde jo så fort. Men kneskålen gikk ut av ledd. Det var litt vondt, da, kan du si, beskriver hun.

I år satser hun privat etter å ha blitt vraket fra landslaget, men VG har skrevet hvordan ting virkelig har snudd for stortalentet i langrenn.

Med pappa Øivind Foss som trener har sommeren båret bud om at hun virkelig er i ferd med å finne tilbake til sitt gamle nivå etter tre blytunge år. 

Derfor vil ikke Fossesholm svartmale situasjonen.

Selv om det var dramatisk lørdag. Hun ble båret av banen, fikk hjelp av Røde Kors som var til stede, var full av adrenalin som «døyvet» noe av smertene, ble fraktet til legevakten i Oslo, før hun tok røntgen. Før røntgenbildene ble tatt, gikk kneskålen tilbake på plass.

– Det var det verste. Jeg ble blek i hele trynet. Da måtte jeg spørre en pose for å spy i. Jeg gjorde det ikke, men hadde veldig lyst. For DET, det gjorde vondt. Jeg tror ikke jeg har hatt det vondere over så lang tid før.

Røntgenbildene viste i hvert fall at det ikke var noen løse benfragmenter rundt kneet. Det er godt nytt, ifølge Fossesholm, som har fått krykker som hun benytter, men har fått tillatelse til å belaste benet til smertegrensen.

Men før hun skal trene ordentlig igjen må hun til MR-undersøkelse. Da må hevelsen i kneet først gå ned og kan ta noen dager eller en uke.

– Så nå blir det så godt som helt treningsfri til MR-bildene er klare?

– Jeg skal en tur på Olympiatoppen mandag. Da kan jeg kartlegge og høre litt der. Men det kan være jeg kan gjøre en jobb på stakemaskinen uten at det trenger å være noen belastning for kne eller kneskålen. Jeg skal uansett høre på dem med faglig kompetanse og være veldig fornuftig i opptreningen. 

Da VG spør hvordan det er at en sånn skade kommer nå i en periode der hun virkelig har hatt flyt i treningen og levert sterkt på rulleskirenn i sommer, svarer Fossesholm slik:

– En ting jeg har lært meg er at dette får jeg ikke gjort noe med annet enn å holde meg positiv og ekstremt motivert. Jeg vet at ting funker for meg nå og da må jeg bare finne måter å trene på så fort som mulig, men som er fornuftig. 

– Jeg skal på ingen måte la dette grave meg ned. Da blir det bare en negativ spiral. I løpet av de siste tre årene har jeg lært meg å takle ting på en helt annen måte. Dette kommer til å gå lynkjapt over sammenlignet med de jeg har vært med på de siste årene.

Read Entire Article