Forstå det den som kan!

1 week ago 6



Leser med stor overraskelse at politiet ikke anser den helt utrolige kollisjonen mellom en stor trailer og en personbil forleden dag som alvorlig.

Fædrelandsvennens video av kollisjonen viser med all mulig tydelighet at traileren hadde stor fart, og at den ikke stanset før ca. 400 meter lengre fremme med en bil skyvende foran seg hele veien.

Politiet mener at ulykken skjedde grunnet blindsonen traileren hadde. Er dette en plausibel grunn til det som skjedde? Sjåføren av det tunge kjøretøyet har uansett plikt til å sikre at det ikke finnes kjøretøyer i det feltet vedkommende har tenkt å skifte over til. Jeg viser her enkelt og greit til trafikkreglenes §3 som alle sjåfører må kjenne. Forstår problemet med blindsone, men likevel gjelder trafikkreglene.

Videre, hvordan kan det være fysisk mulig å dytte en bil mer eller mindre på tverke foran seg bortimot 400 meter? På videoen kan i alle ikke jeg se noe til bremselys på traileren, men det har jeg selvsagt ingen forutsetninger for å vurdere nærmere.

Likevel velger altså politiet ikke å følge opp saken videre. Menneskeliv kunne i verste fall gått med grunnet hastigheten. Forstå det den som kan!

Read Entire Article