Forbereder seg på katastrofeflom

1 month ago 29



PASS PÅ: Et veiskilt utenfor byen Savannah i Georgia, USA, advarer bilistene om dem kommende stormen og flommen. Foto: MIGUEL J. RODRIGUEZ CARRILLO / AFP / NTB

Orkanen «Debby» har krysset Florida. Nå bør delstatene nord for dem forberede seg på historisk mye regn, ifølge meteorologene.

tirsdag 6. august kl. 13:52

Kortversjonen

  • Den tropiske stormen «Debby» bringer potensielt historisk mye regn til delstatene Georgia og Sør-Carolina, ifølge USAs National Hurricane Center.
  • Regnet kan føre til katastrofal flom i området, spesielt i Charleston.
  • «Debby» har blitt nedgradert fra orkan til tropisk storm, men vindkastene er fortsatt kraftige.

«Potensielt historisk mye regn» – det melder USAs National Hurricane Center om hva som innbyggerne i delstatene Georgia og Sør-Carolina kan vente seg i løpet av det kommende døgnet.

Det er den tropiske stormen «Debby» som bringer med seg alt vannet, som blir de to delstatene til dels. Regnskyllet vil resultere i det orkansenteret betegner som «katastrofal flom». Charleston kan vente seg like mye regn de neste fem dagene som byen tar imot i løpet av en hel sommer.

MYE REGN: Kartet fra USAs orkansenter viser hvor mye regn Georgia og Sør-Carolina kan vente seg det neste døgnet. Foto: NOAA

Selv om «Debby» har blitt nedgradert fra orkan til tropisk storm, er vindkastene ennå kraftige, og innbyggerne forbereder seg nå på stormflo og flom.

Da «Debby» traff nordvestkysten av Florida igår, tirsdag, var den ennå en orkan. Fem mennesker er foreløpig meldt omkommet som følge av stormen.

USAs orkanmyndigheter advarer om at innbyggere i Florida ennå må vise aktsomhet, selv om «Debby» har fart videre. Områder er ennå oversvømt, og kraftlinjer kan være falt ned og utgjøre en fare.

Publisert: 06.08.24 kl. 13:52

Relaterte emner

Read Entire Article