Flere medier: Skjalg Fjellheim blir ny rådgiver for Vedum

1 month ago 23



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Medier: Skjalg Fjellheim ny rådgiver for Vedum

    Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

    Ifølge flere medier er det Skjalg Fjellheim som blir ny rådgiver for Vedum.

    Fjellheim er tidligere journalist og redaktør, og har redaksjonell erfaring fra blant annet Nordlys, NRK og NTB.

    Fredag morgen ble det kjent at Trygve Slagsvold Vedums nærmeste rådgiver, Lars Vangen, gir seg. Fjellheim kommer fra stillingen som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Helse Nord.

  • Medier: Byrådet i Bergen enige om bybanen

    Byrådet i Bergen enige om bybane i tunnel. Det er varslet pressekonferanse klokken 10.

    Saken oppdateres.

  • Ida Kristin Rønning

    20 min

    Nationen: Vedums nærmeste rådgiver gir seg

    Lars Vangen gir seg som Vedums rådgiver

    Lars Vangen gir seg som Vedums rådgiver Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

    Trygve Slagsvold Vedums nærmeste rådgiver, Lars Vangen, gir seg, skriver Nationen.

    Vangen har vært statssekretær i Finansdepartementet siden 2021. Han har vært Sp-lederens nærmeste rådgiver gjennom ti år.

    De formelle fratredelsen skjer i satsråd fredag, ifølge NTB.

  • Støre: – Folk skal få bedre råd i år

    – Folk skal få bedre råd i år. Dagens tall fra SSB er nok et tegn på at norsk økonomi er ved et vendepunkt, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

    Prisveksten har nå tatt seg gradvis ned fra 7,5 prosent høsten 2022 til 2,8 prosent nå juli, poengterer statsministeren.

    – Vi ser også at den underliggende prisveksten avtar. Lønningene i Norge øker nå langt mer enn prisene. Det betyr økt kjøpekraft – i år. I tillegg har barnehageprisene gått ned og SFO blitt enda billigere nå i august. Vi holder det vi lover, sier Støre i en kommentar til NTB

  • Økt jordskjelvfare i Japan

    Jordskjelveksperter i Japan advarer om at landet må forberede seg på et mulig nytt, stort skjelv. Statsministeren avlyser en utenlandsreise på kort varsel.

    Japans meteorologiske byrå JMA har sendt ut jordskjelvvarsel etter skjelvet med styrke 7,1 torsdag, der åtte personer ble skadet sør i landet.

    – Som statsminister med øverste ansvar for krisehåndtering har jeg besluttet å bli værende i Japan i minst en uke, sier Fumio Kishida til pressen fredag.

    Han skulle egentlig ha lagt ut på en reise til tre sentralasiatiske land, blant annet for å delta på et regionalt toppmøte i Kasakhstan.

    Det er første gang JMA sender ut et slikt varsel etter å ha tatt i bruk et nytt system i kjølvannet av det massive skjelvet med styrke 9 i 2011. Det førte til en dødelig tsunami og påfølgende atomkatastrofe.

    – Sannsynligheten for et nytt stort jordskjelv er høyere enn normalt, men dette er ikke en indikasjon på at et stort jordskjelv definitivt kommer til å inntreffe, sier JMA.

  • Mener ungdomskriminalitet drives av narkotika

     Jan Langhaug / NTB

    – Det å sette en 13-åring i fengsel vil gjøre vedkommende veldig sårbar for å rekrutteres inn i videre kriminalitet. Men man må kunne holde tilbake en 13-åring som terroriserer samfunnet, også fysisk, sier leder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet. Foto: Jan Langhaug / NTB Foto: Jan Langhaug / NTB

    Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum mener narkotika er driveren bak ungdomskriminaliteten i Oslo.

    Vedum sier til Klassekampen at han vil gi politiet flere maktmidler og mener staten må kunne låse barn inne. Han mener hovedårsaken til økningen i kriminalitet begått av unge er salg av ulovlige rusmidler.

    – Jeg mener det er narkotika, og hvor mye penger det er å tjene på det, som er hoveddriveren bak ungdomskriminaliteten, sier Vedum.

    Han er svært kritisk til at den borgerlige regjeringen i sin tid foreslo å avkriminalisere mindre brukerdoser med narkotika. Vedum mener det har oppstått et vakuum i etterkant, der det ikke er tydelig for politiet hvilke maktmidler de har, og der ungdom tenker at rusbruk ikke er så farlig.

    – Jeg mener Høyre og Venstre må se seg selv i speilet. Det de gjør på dette feltet, mener jeg er veldig uklokt, sier han.

  • Minst 20 døde i båteksplosjon Nigeria

    Minst 20 mennesker døde da en trebåt eksploderte på en elv i den sørlige delen av Nigeria onsdag, opplyser lokalt politi.

    Båten sank på en elv i delstaten Bayelsa. Nyheten nådde ikke ut før lenge etter fordi ulykken skjedde på et svært avsidesliggende sted.

    En polititalsmann bekreftet torsdag ulykken og sa at minst 20 er døde. Dødstallet ventes å stige ettersom det var mer enn 60 passasjerer om bord da ulykken skjedde.

    Så langt er det kun noen få som er reddet i land i live, sier polititalsmannen.

    Årsaken til eksplosjonen er ukjent. Båtulykker som gir store dødstall, er ikke uvanlig i Nigeria.

  • Flere land krever at Venezuela offentliggjør valgdata

     Matias Delacroix / AP / NTB

    Folk har protestert i gatene etter at president Nicolas Maduro har påberopt seg valgseier. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB Foto: Matias Delacroix / AP / NTB

    Brasil, Colombia og Mexico krever at Venezuelas valgkommisjon legger frem utskriftene fra det omstridte presidentvalget.

    De tre landene, som alle har venstreorienterte regjeringer, viser til verifiseringsprosessen som Venezuelas høyesterett er i gang med etter at sosialisten Nicolás Maduro beordret domstolen til å bekrefte valgseieren hans.

    De tre mener at det kun er valgkommisjonen i Venezuela som har juridisk mandat til å legge frem detaljene fra valgresultatet, fremkommer det i uttalelsen.

    Maduro sier han vant presidentvalget i slutten av juli. Opposisjonen mener det er deres kandidat Edmundo Gonzalez som vant, og nyhetsbyrået AP har på egen hånd gått gjennom tallmateriale og konkludert med det samme. En rekke land har nektet å anerkjenne Maduros valgseier, og i Venezuela har folk gått ut i gatene i protest.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 24.07.2024 12:36

Read Entire Article