Et bedre samarbeid med Oslo kommune kan løfte Norway Cup til nye høyder

1 month ago 46



I fjor gikk turneringen med underskudd, hovedsakelig på grunn av en gigantregning fra kommunen, skriver Øystein Sundelin. Bildet er fra Verdikampen mellom Mot og Redd Barna under årets Norway Cup. Foto: Emilie Holtet, NTB

Et bedre samarbeid med Oslo kommune kan løfte Norway Cup til nye høyder.

Publisert: 05.08.2024 22:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Rekordmange frivillige har laget fotballfest på Ekeberg. Det betyr også rekordstor verdiskaping for Oslo. Nå drømmer vi om at flere blir med på laget som skal løfte Norway Cup til nye høyder.

Dugnaden er urgammel og handler om at vi samler oss og hjelper hverandre med store oppgaver. En gang i tiden var dugnad overlevelse her langt mot nord, da vi gikk sammen i lokalsamfunnet om å høste en avling eller reise et hus.

Dugnad handler ikke lenger om å overleve det barske norske klimaet, men skaper fortsatt en sterk følelse av samhold og fellesskap. Vi trenger fortsatt dugnaden.

Frivilligheten står historisk sterkt

Norway Cup er faktisk en av verdens største idrettsdugnader. Vi vil aldri ta det for gitt, men helt siden 1972 har vi årlig fått bevist på at man kan stole på frivilligheten i denne byen. I år var det 2500 frivillige fra mer enn 40 idrettslag og organisasjoner som skapte festen på sletten. Vi har aldri hatt flere med på dette unike laget.

Selv om frivilligheten viser seg å stå historisk sterkt, har vi de siste årene fått nye utfordringer som gjør dugnaden vanskeligere enn den trenger å være. Samarbeidet med Oslo kommune er på flere områder blitt dårligere enn vi ønsker. Det preger både gjennomføringen og den økonomiske bærekraften i Norway Cup og på en måte som bekymrer oss.

I fjor gikk turneringen med underskudd, hovedsakelig på grunn av en gigantregning fra kommunen. I år har vi brukt for mye av våre ressurser på utfordringer som skyldes et krevende samarbeidsklima med vår vertskommune.

Nå må vi stoppe opp og bli enige om en vei fremover. Gjennom samarbeid kan vi sørge for at Norway Cup tar nye skritt som gagner hele byen. Turneringen genererer allerede betydelige inntekter til hoteller, restauranter og butikker hver sommer.

Det gir både arbeidsplasser og skatteinntekter som kommer Oslos innbyggere til gode. Samtidig bidrar vi sterkt til inntrykket av Oslo som et sted der man får til store ting. Det er god merkevarebygging for Oslo som destinasjon.

Vi har potensial til å få til mye mer, men da må vi jobbe bedre sammen.

Slår alle rekorder

I år slår vi alle rekorder på Ekebergsletta. Med 2500 frivillige i aksjon er flere med på dugnaden enn noen gang. Samtidig har vi rekordmange lag og deltagere med på festen.

Vi ønsker å bruke akkurat denne rekorden til å samle et større lag for å tenke konstruktivt og kreativ rundt hva denne turneringen kan bety for Oslo de neste årene. Vi tror flere idrettslag kan nyte godt av å bli en del av vår familie.

Vi tror næringslivet kan spille en større rolle. Og vi tror ikke minst at et bedre samarbeid med kommunen kan løfte Norway Cup til nye høyder. Til beste for hele det store fellesskapet.

Read Entire Article