Esa gransker mulig brudd på konkurransereglene

1 month ago 19



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krigen mellom Israel og Hamas.

  • Esa gransker mulig brudd på konkurransereglene

    EØS-tilsynet Esa sendte onsdag brev til Norge med foreløpige innsigelser på Nord Pool-konsernets enerett til å organisere auksjoner på strøm.

    Det gjelder blant annet kapasiteten til kraftkabelen mellom Norge og Storbritannia, skriver Esa i en pressemelding.

    I juli 2022 mottok Esa en klage mot Norge med påstand om brudd på EØS-konkurransereglene.

    Norske myndigheter ga Nord Pool, den tidligere monopolisten, enerett til å organisere auksjoner for strøm for neste dag (døgnmarkedet) i budsone NO2 (Sørlandet og Sør-Vestlandet) inkludert kapasiteten på kraftkabelen North Sea Link (NSL). NSL knytter sammen kraftmarkedene i Storbritannia med NO2.

  • Barnefar dømt til 21 års forvaring i overgrepssak

    En barnefar i 50-årene er i Hordaland tingrett dømt til 21 års forvaring i en omfattende overgrepssak på Vestlandet, skriver BT og BA.

    Ifølge Bergens Tidende og Bergensavisen er en kvinne i 40-årene dømt til 18 års fengsel. Samtidig er en mann i 20-årene dømt til ti års fengsel og en mann i 30-årene dømt til tolv års fengsel.

    Ifølge BT og NRK anker mannen i 50-årene dommen.

  • Halvparten av etterlatte etter selvmord oppsøker fastlege

     Gorm Kallestad / NTB

    Det er flest kvinner som tar kontakt med fastlegen sin for hjelp i etterkant av selvmord Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB

    Rundt halvparten av de som mister noen til selvmord, oppsøker fastlege i etterkant, ifølge FHI-forskning.

    – Å være pårørende til en som dør i selvmord, er en ekstrem påkjenning, og vi vet at flere får utfordringer med egen psykisk helse i etterkant, sier Sissel Belanger, stipendiat i avdeling for psykisk helse og selvmord ved FHI.

    Det er flest kvinner som tar kontakt med fastlegen etter selvmord, viser forskningen.

    Rundt 650 mennesker tar livet sitt i Norge hvert år.

  • Spår større svensk fall i inflasjon enn tidligere

    Den svenske regjeringen kom onsdag med nye prognoser for inflasjonen, som de venter kommer til å falle mer enn tidligere anslått i 2024.

    Tidligere har regjeringen anslått en inflasjon på 3,9 prosent i år og 1,4 til neste år. Nå har de nedjustert anslaget til 3,1 prosent for i år og 0,8 prosent til neste år.

    Regjeringen hever også vekstprognosen for økonomien til 0,7 prosent for i år, sammenlignet med forrige anslag på 0,6 prosent.

  • VG felt i PFU for video med vekter

     Gorm Kallestad / NTB

    PFU-leder Anne Weider Aasen under et tidligere møte. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB

    Pressens Faglige Utvalg (PFU) slår fast at VG brøt god presseskikk ved å ikke gi samtidig imøtegåelse til en vekter som er på en VGTV-video.

    Ifølge Medier24 hadde vekteren også klaget avisen inn for brudd på Vær varsom-plakatens punkt 3.2 om opplysningskontroll og kildebredde. VG ble imidlertid bare felt for brudd på punkt 4.14 om samtidig imøtegåelse.

    – Et klart brudd på 4.14. Det er åpenbart at den som får sterke anklager mot seg, skal få anledning til å svare på det, sier utvalgsmedlem Gunnar Kagge.

    Videoen er tatt under fadderuken og viser en sikkerhetsvakt som holder en student nede. Vekteren, som er sladdet, mener videoen gir et feil bilde av situasjonen. Avisen mente i sitt tilsvar at kontrollen av opplysninger var forsvarlig og avviste presseetisk brudd.

  • Støre : – Ventyr skal bygge ut havvind i Sørlige Nordsjø II

    Ventyr har vunnet aksjonen om å bygge ut havvind i Sørlige Nordsjø II, kunngjør statsministeren onsdag.

    – Dette er en gledens dag for norsk energihistorie, sa Jonas Gahr Støre (Ap) på pressekonferansen.

    De vant med en bud på 115 øre pr. kilowattime. Auksjonen var lagt opp slik at aktørene skulle «underby» hverandre i å si hvor mye statsstøtte de vil trenge for å bygge bunnfaste vindmøller helt sør i Nordsjøen.

  • Frp-Amundsen om straffen: Tar det til etterretning

    Per-Willy Amundsen kommenterer for første gang utestengingen fra verv i Fremskrittspartiet.

    – Strengt, men jeg tar det til etterretning, sier Amundsen til NRK.

    Fremskrittspartiet opplyste i en pressemelding at stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen fratas alle verv i Frp, utover det å være stortingsrepresentant frem til 31. januar 2025.

    Bakgrunnen er Facebook-innlegg Amundsen skrev 7. og 8. mars og påfølgende kommentarer i kommentarfeltet. Der kom det flere uttalelser om arabere, islam og kvinner.

    10. mars frasa Amundsen seg vervet som leder i justiskomiteen etter de omstridte kommentarene.

    Uken etter ble det kjent at politiet åpnet etterforskning etter å ha fått inn flere anmeldelser mot Amundsen fra personer som mente uttalelsene var rasistiske.

    Selv utelukker han ikke å stille igjen til neste valg for partiet.

    – Jeg vil snakke med mine velgere i Troms, sier Amundsen.

  • Kvinne pågrepet for terrortrusler

    En 25 år gammel kvinne fra Bergen er pågrepet for å ha sendt terrortrusler til blant andre Stortinget, kongehuset og Det Mosaiske Trossamfunn.

    Også medier, politi og Bane Nor er blant dem som har mottatt brevene, skriver Bergensavisen.

    Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har overtatt etterforskningen av truslene. Kvinnen har også sendt et brev med hvitt pulver til politiet i Oslo.

    Torsdag vil PST begjære henne varetektsfengslet i fire nye uker i Hordaland tingrett. Hun erkjenner straffskyld. PST har også bedt om en full judisiell observasjon av kvinnen for å avklare hennes tilregnelighet.

  • Avdekket salg av seksuelle tjenester hos thaimassasje

    Politiet har kontrollert i over 50 thaimassasje-salonger i mer enn 15 byer. Ni politidistrikt deltok.

    Politiet identifiserte ingen ofre for menneskehandel, men avdekket salg av seksuelle tjenester på flere steder.

    Aksjonen har avdekket en rekke sårbarheter for utnyttelse, opplyser politiet i en pressemelding onsdag.

  • Syv mennesker omkom etter tankbåt-kantring

    Et kjemikalietankskip som seilte under sørkoreansk flagg, kantret onsdag med et mannskap på elleve utenfor Japan. Syv personer er bekreftet døde. Det skriver Reuters.

    Det ble først meldt om at fire var hentet opp av sjøen, mens det pågikk en leteaksjon for å finne de resterende syv. Senere ble det bekreftet at personene mistet livet i ulykken.

    Fartøyet Keoyoung Sun ba om bistand like etter klokken 7 lokal tid onsdag morgen. Meldingen gikk ut på at det krenget over på siden.

  • Drammens flyktningvedtak sendes til lovlighetskontroll

    Kommunestyret i Drammen opprettholdt det omstridte flyktningvedtaket tirsdag, og saken oversendes nå til Statsforvalteren for lovlighetskontroll.

    Statsforvalteren i Oslo og Viken skriver at de tar sikte på å gjennomføre lovlighetskontrollen innen tre uker fra de mottar saken fra kommunen.

    Det var opposisjonen i Drammen som la ned krav om lovlighetskontroll. Før saken sendes til Statsforvalteren for en slik kontroll, måtte kommunestyret stemme over saken på nytt. Det gjorde de tirsdag, og da ble resultatet det samme som sist – 29 for og 28 mot.

  • Politiet henlegger anmeldelsen mot russebuss

    Politiet henlegger anmeldelsen mot russebussen på Bryne og begrunner det med at det ikke er grunnlag for å opprette sak.

    Det opplyser politiadvokat Sveinung Andersen ved politiet i Sørvest til NRK.

    Anmeldelsen fra kvinnegruppen Ottar er vurdert på samme måte, og vi har ikke funnet rimelig grunn til å etterforske om det foreligger et straffbart forhold. Saken er derfor henlagt, sier Andersen.

    – For øvrig vil politiet minne om at alle trafikanter har ansvar for å opptre aktsomt i trafikken, og således ikke la seg påvirke av kjøretøy eller andre blikkfang langs veiene, sier politiadvokaten.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 07.01.2024 22:47

Read Entire Article