– En spiss sitt liv

1 month ago 15



Alexander Sørloth sa han skulle slå seg til ro. Under et år senere flyttet han på seg og familien igjen.

 Alexander Sørloth sa han skulle slå seg til ro. Under et år senere flytte han på seg igjen. Her med samboer Lena Selnes i et intervju fra november 2023. Foto: Julie Holmberg / VG

Publisert: 12.08.2024 19:33

– Jeg har blitt godt integrert i gruppen. Vi dro jo rett til Hongkong på treningsleir. Da blir man fort kjent med lagkameratene sine.

Slik svarer Alexander Sørloth VG på hvordan de siste dagene har vært. Det er ikke mange dagene siden han ble klar for en av verdens største klubber. Én av de tre store i Spania: Atlético Madrid.

Han møter VG både før og etter generalprøven mot Juventus, en kamp som ble spilt foran snaut 14.000 mennesker på Nya Ullevi i Göteborg.

Sørloth gikk av målløs av banen etter en målløs 1. omgang. Atlético Madrid vant til slutt 2–0. Mot Kitchee i Hongkong fikk han en drømmestart med to scoringer.

De røde og hvite fra Madrid er trønderens sjette klubb på syv år.

– Det er litt slik livet er for en spiss, sier Sørloth om sin egen karriere til nå.

– De gangene jeg har gjort det veldig bra i karrieren, så har lysten til å prøve seg på et høyere nivå vært der, så denne overgangen her gir veldig mening. Jeg spilte bra i fjor, og da Atlético Madrid kom bankende på døren var det ikke noe tvil.

Skrur man klokken ti måneder tilbake, virket det ikke som at Sørloth skulle bevege på seg igjen med det første. I et intervju med TV 2 sa han følgende, et par måneder etter sesongstart i Villarreal:

– Det er deilig å slippe å tenke på hva jeg skal gjøre neste år. Det var på tide å prøve å finne en plass hvor man kan slå seg til ro.

 Alexander Sørloth er godt fornøyd med starten i sin nye klubb. Foto: Christian Dehlie Lokøy / VG

Da hadde han og samboeren Lena Selnes flyttet sammen til Valencia for første gang, etter mange år i avstandsforhold.

– Hvordan reagerte samboeren da hun skjønte at dere skulle flytte igjen?

– Jeg tror kanskje hun begynte å skjønne det litt utover sesongen, da jeg scoret såpass mange mål. Spesielt i mai, da jeg ble det veldig, veldig mange mål. Da blir man aktuell for større klubber, sier Sørloth.

– Hun har vært med på fotballivet i mange år, så det var ikke noen overraskelse for henne.

Hør hva Sørloth sier om sin nye sjef:

Lagkamerat Marcos Llorente har likt det han har sett av den nye spissen. Fra sin høyre vingback og kantrolle skal han servere Sørloth.

– Han ble jo nesten toppscorer i fjor. Det er viktig å få inn en som omsetter sjansene, sier Llorente til VG.

– Han er så sterk og det er så viktig å ha en angriper å kunne spille opp på. Han vil være en å slå innleggene mot og vil gjøre Atletico Madrid enda farligere, fortsetter mannen med 19 landskamper for Spania.

– Han er en spiss med mye erfaring. Han er veldig fysisk og scorer mange mål. Jeg tror hans måte å spille på gir noe nytt til laget, sier veteranen César Azpilicueta til VG.

 César Azpilicueta er glad han har Alexander Sørloth på laget. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Den rutinerte forsvarsspilleren med over 300 kamper for Chelsea vet hva han snakker om. Han har spilt med stjerner som Diego Costa, Fernando Torres og Olivier Giroud.

– Jeg har vært heldig å spille med mange gode spisser. De lever av mål, og forrige sesong var Sørloth nummer to i ligaen. Vi er veldig glad for å ha ham her.

Mot Juventus fikk Sørloth sine første minutter sammen med Antoine Griezmann. En spiller han gleder seg til å spille mer med.

– Han er en fryktelig god fotballspiller, men det visste jeg fra før også. Vi skal få det mye artig sammen, sier Sørloth.

Griezmann reagerte selv slik da Sørloth ble presentert i rødt og hvitt:

– Ja, jeg så den tweeten. Han har vel spilt med like spisstyper som meg. Små tekniske spillere liker å spille og kombinere med store og tunge spisser. Det tror jeg skal bli veldig artig.

– Så tror jeg spillestilen passer meg veldig godt òg. Godt organisert defensivt og kontringsfotball. Det er musikk i mine ører.

Mandag 19. august er det sesongstart. Motstander: Gamleklubben Villarreal.

Read Entire Article