En person kritisk skadet etter båtkollisjon i Oslofjorden

1 month ago 29



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • En person kritisk skadet etter båtkollisjon i Oslofjorden

    Foto: Hans O. Torgersen

    Nødetatene fikk ved 17.20-tiden melding om at en båt var på vei til å synke ved Bjerkøya utenfor Asker.

    En person ble betegnet som alvorlig skadet.

    Klokken 18.11 skriver politiet at «den alvorlig skadede er betegnet som kritisk skadet. Båten er sikret og blir transportert til land».

    I tillegg er en person lettere skadet.

    Totalt fire personer er fraktet fra havaristen til land.

    Politiets forståelse er at båten mulig har kollidert med en stake.

  • Redningsaksjon i Åmli i Agder etter rop om hjelp

    Politiet har startet redningsaksjon i området Hillestadheia i Åmli kommune i Agder. Dette på bakgrunn av opplysninger om at noen angivelig roper etter hjelp i området.

    Nødressurser er på vei, skriver politiet.

    I tillegg er et politihelikopteret på vei fra Østlandet.

  • Kvinne slått under demonstrasjon utenfor Norges Bank

    En mann slo en kvinnelig demonstrant i fjeset utenfor Norges Bank mandag. Politiet opprettet ikke sak, men kvinnen ønsker å anmelde saken selv.

    Aksjonsgruppa for Palestina blokkerte inngangen til flere offentlige bygg mandag, blant annet Norges Bank.

    I en video aksjonsgruppa selv har lagt ut på Instagram, forsøker en mann som ønsker å komme inn i Norges Bank, å dytte demonstrantene vekk. Det ender med at han med knyttet neve slår en av kvinnene som demonstrerer.

    Oslo politidistrikt bekrefter hen

  • Hellas får EU-hjelp mot skogbrann

    Brannvesenet i innsats mandag morgen.

    Brannvesenet i innsats mandag morgen. Foto: Alexandros Avramidis

    Hellas har bedt EU om hjelp til å slukke storbrannen som er ute av kontroll i utkanten av Aten. EU svarte at fire land sender brannmannskaper.

    – EUs sivilforsvarsmekanisme ble aktivert etter forespørsel fra greske myndigheter, sa EU-talsmann Balazs Ujvari.

    Han viste til at Italia, Frankrike, Tsjekkia og Romania sender brannmannskaper for å hjelpe til i slukningsarbeidet. Frankrike sender 180 brannfolk, 55 brannbiler og ett helikopter.

    Tusenvis av innbyggere utenfor Hellas' hovedstad Aten er tvunget til å forlate hjemmene sine på grunn av omfattende skogbranner som mandag spredte seg til noen av byens forsteder.

    Hundrevis av brannmenn og en rekke brannfly jobber mandag på spreng for å prøve å få kontroll på flammene, som allerede har slukt trær, biler og flere boliger ved Aten. Minst to sykehus er evakuert.

  • Gymnaselev døde etter hjertestans i Agder

    Rundt klokken 18 søndag ble en person funnet i terrenget på Hovden i Bykle kommune i Agder. Vedkommende ble fraktet til sykehuset, men overlevde ikke.

    Personen var en elev ved Hovden skigymnas og døde etter å ha fått hjertestans i forbindelse med trening, skriver NRK.

    Rektor Jens Petter Røed ved skigymnaset bekrefter dette overfor statskanalen.

    – Dessverre fikk vi tilbakemelding fra sykehuset i natt om at eleven sitt liv ikke sto til å redde. Dette vil prege skolestarten og det som skjer her på Hovden i stor grad, sier Røed.

    De andre elevene ved skolen er blitt informert om situasjonen i dag.

  • Politiet leter etter mann som rømte fra fengslingsmøte

    Politiet leter etter en 34 år gammel mann som klokken 15 rømte fra et fengslingsmøte i Tønsberg tingrett, skriver politiet på X.

    Mannen er 180 cm høy, har tett med ansiktstatoveringer og er iført hvit genser og mørk bukse.

    Mannen er sist sett løpende i retning Solvang. Politiet er til stede med flere politipatruljer og leter etter vedkommende.

    Mannen anses ikke som farlig for publikum, men politiet ønsker ikke inngripen mot vedkommende. Ring politiet på 112 ved observasjon.

  • Fant konvolutt med hvitt pulver på NHH

    Politi og brannvesen var til stede utenfor NHH i Sandviken i Bergen mandag ettermiddag etter funn av hvitt pulver i en konvolutt.

    – En internkonvolutt lå i en posthylle og ble hentet av en ansatt. I den var det hvitt pulver. Vedkommende fikk det viderebrakt til ledelsen ved beredskapsleder. Vi vet ikke hva det er, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved Norges Handelshøyskole, Geir Mikalsen, til Bergens Tidende.

    Han opplyser at konvolutten er gitt videre til politiet. Politiet vil opprette sak på forholdet.

    – Det gjøres videre undersøkelse og analyse. Det er for tidlig å si hvem som skal gjøre de undersøkelsene, innsatsleder for politiet, Ørjan Djuvik.

    Ingen er så langt mistenkt, siktet eller pågrepet.

  • Polsk statsborger døde etter drukning i Agder

    Klokken 00.10 natt til mandag ble en død mann funnet i sjøen utenfor Brufjellhålene, ifølge politiet.

    Den omkomne er 27 år gamle Mateusz Dziaba. Han var polsk statsborger, men bodde og jobbet i Rogaland. Avdøde er identifisert, og pårørende er varslet.

    Politiet fikk søndag melding fra et turfølge om at en person hadde falt i sjøen ved Brufjellhålene i Flekkefjord. Det ble iverksatt en større redningsaksjon hvor dykkere fra brannvesenet, luftambulansen og politiet deltok.

    Politiet har opprettet en undersøkelsessak for å forsøke å finne ut hva som har skjedd. Det er ikke mistanke om noe kriminelt.

    - Etterforskningen så langt viser at mannen var på tur i området sammen med venner da han falt i sjøen. Turfølget skal ha kastet ut en livbøye for å forsøke å redde ham, men den forulykkede har ikke klart å komme seg til land sier politistasjonssjef i Flekkefjord, Liv Versland Seland i Agder politidistrikt.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 24.07.2024 12:36

Read Entire Article