Én omkommet og flere alvorlig skadet i hotellkollaps i Tyskland

1 month ago 19



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Én omkommet og flere alvorlig skadet i hotellkollaps

    Redningsmannskapene leter etter personer i ruinene.

    Redningsmannskapene leter etter personer i ruinene. Foto: Christian Schulz

    Én person er funnet død i et delvis sammenrast hotell i Tyskland, ifølge politiet. Åtte sitter fast under bygningsrester, og flere av dem er alvorlig skadet.

    Tidligere opplyste politiets innsatsleder på stedet at de hadde fått kontakt med seks av de ni personene, melder kringkasteren SWR (Südwestrundfunk).

    Hotellet ligger i den lille feriebyen Kröv i distriktet Bernkastel-Wittlich i delstaten Rheinland-Pfalz, nær grensen til Luxembourg.

    Det var ved 23-tiden tirsdag kveld at en takgavl falt ned slik at to etasjer kollapset på den ene siden av bygningen. Vitner meldte om et høyt smell og en stor støvsky.

    Noen hotellgjester skal ha kommet seg i sikkerhet på egen hånd. En av dem har fortalt at han var på toalettet da gulvet kollapset.

  • Redningsaksjon iverksatt etter to klatrere

    Det er satt i gang en redningsaksjon etter å klatre som har kommet ut av stien de fulgte ved Store Skagastølstind i Luster, vest i Jotunheimen.

    De to er uskadet, men våte og kalde, ifølge Vest politidistrikt.

    En alpin redningsgruppe er på vei til stedet.

  • Rikslønnsnemnda behandler statsoppgjøret i november

    Forsommerens streik i staten ble intens og kortvarig. Først fem måneder etter at den ble stanset, kan Unio-leder Ragnhild Lied se fram til at Rikslønnsnemnda holder sin behandling.

    Forsommerens streik i staten ble intens og kortvarig. Først fem måneder etter at den ble stanset, kan Unio-leder Ragnhild Lied se fram til at Rikslønnsnemnda holder sin behandling. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

    Først fem måneder etter at regjeringen stanset Unios og Akademikernes streik i staten, kommer oppgjøret til behandling hos Rikslønnsnemnda.

    Møtene i nemnda holdes 7. november, får NTB opplyst. Arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) grep inn med tvungen lønnsnemnd mot Akademikernes streik etter bruddet i statsoppgjøret 2. juni. Tre dager senere stanset hun også Unios streik.

    Dermed er det opp til Rikslønnsnemnda å avgjøre hva slags lønnsoppgjør de ansatte i staten skal ha i år.

  • Tysk apotekkjede boikotter Tesla

    Den tyske apotekkjeden Rossmann varsler at den ikke lenger skal kjøpe Tesla til kjedens bilflåte, fordi kjeden misliker Elon Musks støtte til Donald Trump.

    Apotekkjeden er blant de største i Europa. I en uttalelse tirsdag het det at tiltaket skjer med umiddelbar virkning. Kjeden mener uttalelser fra Musk ikke passer overens med verdiene som Tesla representerer.

    – Elon Musk skjuler ikke sin støtte til Donald Trump. Trump har gjentatte ganger avvist klimaendringer, et ståsted i sterk kontrast til Teslas oppdrag for å bidra til å bevare miljøet, står det i en uttalelse fra Raoul Rossmann, sønn av Rossmann-kjedens grunnlegger.

  • Medlemmene svikter Vedum og Senterpartiet

     Jan Langhaug / NTB

    Partileder Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet har mistet nesten ti prosent av medlemmene de siste årene. Foto: Jan Langhaug / NTB Foto: Jan Langhaug / NTB

    14 av 17 fylkeslag i Senterpartiet har mistet mer enn 10 prosent av medlemmene siden partiet havnet i regjering. Frafallet er størst i Finnmark og Oslo.

    Det viser medlemstallene fra samtlige fylkeslag i Senterpartiet, som Nationen har fått tilgang til.

    Finnmark Senterparti har mistet 24 prosent av medlemmene siden partiet kom til makten. Ved utgangen av 2021 hadde fylkeslaget 504 betalende medlemmer. Ved nyttår var tallet nede på 383.

    Tett på Finnmark følger Oslo, hvor reduksjonen har vært på 20,1 prosent.

    Alle fylkeslag, bortsett fra Svalbard, har fått færre medlemmer. Fem fylkeslag har mistet mer enn 15 prosent av medlemmene siden utgangen av valgåret 2021.

  • Ni kan sitte fast under sammenrast hotell i Tyskland

    Redningsmannskaper frykter at ni personer sitter fast under et hotell som delvis raste sammen i en liten ferieby vest i Tyskland, melder lokale medier.

    Politiets innsatsleder på stedet opplyser at de har fått kontakt med seks av de ni, melder kringkasteren SWR (Südwestrundfunk).

    Hotellet ligger i den lille feriebyen Kröv i distriktet Bernkastel-Wittlich i delstaten Rheinland-Pfalz, nær grensen til Luxembourg.

    Det var ved 23-tiden tirsdag kveld at en takgavl falt ned slik at de to etasjene kollapset på den ene siden av bygningen. Vitner meldte om et høyt smell og en stor støvsky.

  • Tokyo-børsen på stedet hvil i morgenhandelen

     Yuta Omori / Kyodo News / AP / NTB

    Nikkei-indeksen på Tokyo-børsen har denne uken opplevd både stor oppgang og stor nedgang. Onsdag åpnet børsen i et roligere terreng. Foto: Yuta Omori / Kyodo News / AP / NTB Foto: Yuta Omori / Kyodo News / AP / NTB

    Etter to dager med stor ned- og oppgang har Nikkei-indeksen på Tokyo-børsen startet dagen på stedet hvil.

    Nikkei-indeksen var ned 0,05 prosent like etter at morgenhandelen ble sparket i gang onsdag. Den bredere Topix-indeksen steg 1,79 prosent i åpningsminuttene.

    Tirsdag steg Nikkei-indeksen 10 prosent, dagen etter å ha rast mer enn 12 prosent etter bekymringer rundt USAs økonomi og resesjonsfare, samt styrking av den japanske valutaen yen.

  • Savnet seilbåt funnet – alt vel med båt og mannskap

    Seilbåten som var savnet mens den på var vei fra Shetland til norskekysten, ble tirsdag lokalisert 50 nautiske mil vest av Lofoten.

    To personer la 26. juli ut til sjøs i seilbåten «Dobbin». Men siden har det ikke vært mulig å komme i kontakt med dem, skrev Bergens Tidende mandag.

    Samtidig gikk Hovedredningssentralen ut med en oppfordring til båttrafikken langs norskekysten om å være på utkikk etter en 25-fots seilbåt.

    Familien som meldte fra er usikre på nøyaktig endestasjon for turen, men de to personene hadde som mål å seile til områder rundt Trøndelag og nordover.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 24.07.2024 12:36

Read Entire Article