Ekspresidenten: Må i retten etter VM-kysset

1 month ago 15Den tidligere spanske fotballpresidenten må møte i retten i februar som følge av at han kysset Spania-spiller Jennifer Hermoso på munnen.

Publisert: 17.06.2024 13:35

Det melder nyhetsbyrået AFP og flere spanske medier.

AFP siterer den spanske domstolen på at rettssaken er lagt til februar. Tidligere president Luis Rubiales er tiltalt for seksuelt overgrep og tvang etter at han kysset Hermoso på munnen under feiringen av de spanske fotballkvinnenes VM-gull i fjor.

Det ble utferdiget tiltale mot Rubiales i januar, og en dommer i La Audiencia Nacional (den nasjonale retten) avgjorde i mai at det vil bli gjennomført rettssak mot Rubiales og tre andre forbundsansatte.

Tidligere landslagstrener Jorge Vilda, nåværende sportsdirektør Albert Luque og fotballforbundets markedssjef Ruben Rivera er alle tiltalt for tvang. De skal ha prøvd å få Hermoso til å si at hun samtykket til kysset.

Tiltalepunktene mot Rubiales har strafferamme på henholdsvis ett og halvannet års fengsel.

Dommeren ga Rubiales 24 timers frist til å stille 65.000 euro i garanti for eventuell erstatning for tiltalen om seksuelt overgrep. Et tilsvarende beløp kreves til sammen fra de fire som er tiltalt for tvang.

Saken skal behandles av La Audiencia Nacional fordi gjerningene i tiltalen fant sted i utlandet.

Rubiales ble i april arrestert og løslatt av politiet i Madrid.

Han forlot vervet som fotballpresident 10. september i fjor – tre uker etter Spanias VM-triumf i Australia.

I oktober ble det kjent at det internasjonale fotballforbundet Fifa hadde utestengt Luis Rubiales i tre år fremover.

Read Entire Article