Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

6 days ago 8

– Det går ikke an, det er dødsstraff å dukke der altså. Der må du stå opp og ta en for laget, sa NRKs fotballekspert, Åge Hareide, i pausen mellom Italia og Albania.

For Albania hadde fått en drømmestart og var med å kjempe i åpningskampen i EM.

Men da Nicolò Barella satte inn 2–1 til Italia, som også ble det avgjørende målet i kampen, var det innsatsen til den albanske forsvareren Elseid Hysaj, som fikk ekspertene til å reagere.

– Du skal få lov til å hisse deg opp Åge, for når du ser han Hysaj dukke her, så smerter det et trenerhjerte, svarte Alexander Schau i studio.

– Hva gjør du der?

Situasjonen begynte med at det albanske forsvaret ikke fikk klarert et innlegg skikkelig og ballen havnet hos Nicolò Barella på 16-meteren.

Italieneren skjøt det han var god for. Hysaj var på vei ut mot ballen, men dukket unna. Ballen suste i mål, mens Hysaj ble stående og dukke i flere sekunder.

Group B Italy v Albania

DUKK: Elseid Hysaj ble stående med hodet nede lenge etter at ballen gikk i mål.

– Hva gjør du der da, dukker unna den ballen, der skal du strekke deg ut så får du blokkert det skuddet, kommenterte Kristoffer Løkberg på direkten.

• Se målet i videoen øverst.

Tidenes raskeste

Albania fikk en drømmeåpning på EM. Det hadde ikke gått mange sekundene før Italia fikk innkast på egen banehalvdel. Innkastet ble tatt inn mot eget mål, men der var det albanske Nedim Bajrami som fikk tak i ballen.

Han dro den med seg videre og dundret ballen opp i nærmeste kryss. Allerede etter 23 sekunder hadde Albania sjokkert Italia.

REKORD: Nedim Bajrami noterte seg for tidenes raskeste EM-scoring.

Det var EM-historiens desidert raskeste mål. Den forrige rekorden var på ett minutt og syv sekunder.

Det tok riktignok bare noen minutter før Italia slo tilbake da Bastoni headet ballen i mål etter et innøvd hjørnespark-trekk.

Bare fem minutter senere hadde altså Italia snudd kampen med Barellas mål. Det ble også kampens siste mål. Italia tar dermed med seg tre poeng fra det antatt dårligste laget i gruppe B, selv om det ikke var en veldig overbevisende oppvisning.