Publisert: 21.09.2024 17:00

NIDAROS - MANGLERUD STAR 6–2 (2–1, 2–1, 2–0)

– Hvis vi ikke er med og bidrar og kriger i toppen i år, blir jeg veldig skuffet, sa Nidaros-kaptein Anders Jonassen til Adresseavisen før lørdagens sesongåpning i førstedivisjon.

For Hockey-Trondheim synes byen har vært uten eliteseriespill i for lang tid allerede, og Manglerud Star fikk kjenne på den sulten i Leangen ishall.

Nidaros høvlet over dem fra start, før de slapp bortelaget inn i kampen for en stakket stund.

For så å høvle over dem igjen.

Nidaros fikk selve definisjonen på en drømmeåpning på sesongen i Leangen.

Under minuttet var spilt da hjemmelaget kombinerte fint, og spilte seg enkelt gjennom Manglerud Star-forsvaret.

Etter å ha fått lekker servering fra Adam Bäckehag, var Mateusz Szurowski dønn sikker og lurte pucken forbi bortelagets sisteskanse idet 46 sekunder var passert.

Og det gikk ikke lange tiden før publikummet i Leangen måtte reise seg fra setene igjen. Martin Valen dro ut MS-keeperen og satte inn 2-0 like enkelt som den første scoringen lå i maskene.

Da var det spilt ett minutt og 22 sekunder.

Tradisjonsrike Manglerud Star reduserte etter sju minutter, men det var Nidaros som var det klart førende laget i den første perioden – og som kunne ledet med mer enn ett mål etter tjue minutter.

Men når man ikke får betalt, smeller det gjerne i andre enden.

Så også i Leangen ishall. Manglerud Star utlignet til 2–2 fem minutter ut i den andre perioden.

Det skulle likevel ikke knekke hjemmelaget.

Knappe ni minutter ut i den andre perioden ble Ole Christian Larssen spilt gjennom, og alene med keeper Aleksander Johnsen var Nidaros-løperen kontant og satte inn 3–2-scoringen.

4–2 var et faktum da Emil Johnsen Asmussen satte inn en retur drøyt midtveis i den andre perioden.

Økte

Gjestene kom seg ikke tilbake i kampen, og Nidaros kjørte på også i den siste perioden. Oskar Håkansson la på til 5–2 etter knappe åtte minutter, og da syntes det hele å være avgjort.

Hjemmelaget var sulten på mer, og da Szurowski og Zebastian Bodini kombinerte før førstnevnte var nære ved å sette sin andre for dagen, fikk de da også respons fra hjemmefansen.

Det skulle uansett bli 6–2 noe senere. Med seks minutter igjen økte Amund Midtdal Nidaros-ledelsen, og sørget for at det ble firemålsseier til Nidaros i serieåpningen.