Drepte pasienter: – Hun er ren ondskap

1 week ago 18



En sykepleier får inntil 760 års fengsel etter å ha drept pasienter med overdoser av insulin.

DØMT: Sykepleieren Heather Pressdee (41) er dømt for å ha tatt livet av tre pasienter og forsøkt å drepe 19 andre. Foto: AP / NTB
  • Bilde av Jørn E. Kaalstad
torsdag 9. mai kl. 04:15

En sykepleier som drepte minst tre pasienter og prøvde å drepe mer enn et dusin flere ved sykehjem i Pittsburgh-området i den amerikanske delstaten Pennsylvania, er dømt til livstid i fengsel.

Heather Pressdee (41) erklærte seg skyldig i tre tilfeller av forsettlig drap og 19 tilfeller av drapsforsøk, skriver CNN og flere nyhetsmedier.

41-åringens advokat Phil DiLucente sier hun erkjente straffskyld for å unngå dødsstraff.

Og hun vil aldri noensinne komme ut av fengselet.

Dommeren i Butler County dømte henne til tre påfølgende livstidsdommer for de tre drapene. I tillegg la dommeren til 380 til 760 år for de 19 tilfellene av drapsforsøk hun ble dømt for.

Hun vil ikke være kvalifisert for prøveløslatelse, er den korte beskjeden fra statsadvokatens kontor.

– Hun er ren ondskap (...) Vi får rettferdighet når hun møter skaperen sin, sa Melinda Brown i en uttalelse, ifølge den lokale TV-stasjonen WTAE.

Hennes bror Nicholas Cymbol ble drept av en overdose som Pressdee erkjente å ha satt.

Elizabeth Simons Ozella, datter til en annen av Pressdees dødsofre sa at hun «aldri ville tilgi Pressdee for det hun gjorde», ifølge TV-stasjonen.

– Hun tok noen fra denne jorden som hun ikke hadde rett til å ta, og hun lekte Gud selv om hun ikke hadde den retten, sa Simons Ozella i uttalelse, ifølge The Guardian.

LES OGSÅ: Sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset var 44 år da han ble avslørt. Han ble i 1983 dømt for 22 drap og ett drapsforsøk på pasientene sine, samt for å ha underslått penger fra de gamle. Dette er kvinnene som avslørte den norske seriemorderen

– Brukte sin tillit

– Tiltalte brukte sin tillit som sykepleier som et middel til å forgifte pasienter som var avhengige av henne for pleie og omsorg, sier statsadvokat Michelle Henry.

Påtalemyndigheten tok ut tiltalen mot Pressdee i mai 2023, hvor det er beskrevet at hun med vilje injiserte en blanding av dødelige og potensielt dødelige mengder insulin i 22 pasienter ved fem forskjellige medisinske fasiliteter spredt over i Pittsburgh-området.

Forholdene skal ha startet i 2020 og pasientene skal ha vært i alderen fra 43 til 104 år.

– En tåre i øynene hennes

Pennsylvania praktiserer dødsstraff, men Pressdee unngikk muligheten for henrettelse ved dødelig injeksjon ved å inngå en avtale med påtalemyndigheten hvor hun erklærte seg skyldig etter tiltalen.

Phil DiLucente<-Phil DiLucente

Forsvarer for Heather Pressdee

– Jeg beklager veldig. Jeg beklager det jeg har gjort, sa Pressdee i retten torsdag, ifølge WTAE.

Hennes forsvarer kom med en uttalelse utenfor rettslokalet der han påsto at Pressdee angret sine illgjerninger.

– Folk er ikke bare dårlige, og du kunne se mot slutten at hun angret (...) Det var en tåre i øynene hennes, sa DiLucente.

Vil du lese flere sterke kriminalsaker fra virkeligheten? VGs papirmagasin Krim er på 100 sider og kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)

Read Entire Article