Drapssaken i Løten: – Fant levningene i lavvoen

1 month ago 29



I januar fant politiet brente levninger som tilhører Ole Andreas Sønstvedt (37) på kvinnens gård i Løten. Foto: Helge Mikalsen / VG

Politiet har fremdeles ikke mottatt den endelige obduksjonsrapporten etter drapet.

fredag 22. mars kl. 10:38

– Politiet har foretatt ytterligere kriminaltekniske undersøkelser i lavvoen hvor levningene etter avdøde ble funnet, sier politiinspektør Liv Hilde Nytrøen i en pressemelding fredag.

Hun opplyser samtidig at politiet ikke har mottatt den endelige obduksjonsrapporten, og at de også venter på en rekke andre prøver.

Den 42 år gamle kvinnen blir i dag fremstilt for ny varetektsfengsling, som blir avholdt som kontorforretning.

Hun har denne uken i nye avhør hos politiet, som gikk over totalt 13 timer. Der har hun på ny blitt konfrontert med etterforskningsmaterialet politiet sitter på.

– Det er ingen endringer i siktelsen eller hvordan hun stiller seg til siktelsen, har hennes forsvarer Jens-Henrik Lien uttalt til VG.

Politiet ønsker heller ikke å gå nærmere inn på hva kvinnen har forklart.

Politiet var i forrige uke med flere krimteknikere for å gjøre undersøkelser i lavvoen på eiendommen i Løten. Foto: Christina Quist/VG

Hun nekter fremdeles for å ha noe med drapet på Ole Andreas Sønstvedt (37) å gjøre, men Lien sier at hun samarbeider og svarer på politiets spørsmål.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Politiet mener han er drept på nyttårsaften eller kort tid etter. Kvinnen og Sønstvedt har tidligere vært kjærester, men status på relasjonen ved nyttår er foreløpig uklar.

Det siste sikre livstegnet fra 37-åringen er fra kvinnens gård på nyttårsaften, da han snakket med et familiemedlem på telefon. Denne samtalen skal ha foregått på sen ettermiddag, ifølge VGs opplysninger.

Politiet har tidligere sagt til VG at innhenting og analyser av digitale spor er sentralt i etterforskningen. Dette presiseres også i pressemeldingen.
Der skriver Nytrøen at dette innebærer gjennomgang av både siktede og avdødes sosiale medier, telekommunikasjon, bompassering, kontoopplysninger, kontoer på Finn, bruk av ulike streaming-tjenester, få oversikt over kjøpshistorikk, kontroll på kameraovervåking og analyse av tekniske gjenstander.

– Dette er et stort og omfattende materiale som det fortsatt arbeides med å få oversikt over, samt at det skal utarbeides rapporter fra gjennomgangen av det sikrede materialet, sier Nytrøen.

Les også

Read Entire Article