Dømt til 13 års fengsel for drapet på Øystein Aam (61)

1 week ago 20



61-åringen skal ha blitt banket med blant annet et støvsugerrør, en hammer og en askespade. 11 dager senere ble han funnet død i sin egen leilighet.

onsdag 8. mai kl. 12:24

26. april i fjor ble 61 år gamle Øystein Aam funnet død i sin egen leilighet i Narvik.

Politiet mener han lå død i 11 dager før han ble funnet. To dager etterpå ble en 56 år gammel mann pågrepet og siktet i saken.

Ifølge dommen skal mannen ha banket og mishandlet Aam med flere gjenstander – deriblant et støvsugerrør, en hammer og en askespade.

Det var et familiemedlem av Øystein Aam som fant han drept i stuen – etter å ha forsøkt å få kontakt med ham i noen dager uten å lykkes.

Politiet fant det blodige støvsugerrøret og askespaden ble funnet i hver sin pose i Aams kjellerbod.

På gangen fant de hammeren og en blodig bukse de mener den tiltalte 56-åringen benyttet før hendelsen.

FUNNET DREPT: 61 år gamle Øystein Aam. Foto: Privat / Privat

61-åringen ble påført flere brudd i ansiktet, knusingskader i underkjeven og en rekke ribbeinsbrudd. Han døde kort tid etter volden.

Etter volden skal 56-åringen ha tatt flere bilder av Aam. Disse ble senere gjenfunnet på tiltaltes telefon.

Da saken startet erkjente han ikke straffskyld før drapet.

Men etter bevisførselen i retten snudde mannen. Han mente bevisene i saken viste at det var han som hadde begått drapet, selv om ahn selv ikke husket å ha begått det.

Nord-Troms og Senja tingrett dømte 56-åringen til 13 års fengsel. Han må også betale 350.000 kroner i oppreisningserstatning og en skadeerstatning på 287.616 kroner.

Read Entire Article