En dommer beordret de tiltalte i Signal-saken å «bevare all Signal-kommunikasjon mellom 11. mars og 15. mars», skriver NBC torsdag kveld.
Tiltalte inkluderer CIA-direktør John Ratcliffe, forsvarsminister Pete Hegseth, finansminister Scott Bessent, etterretningsdirektør Tulsi Gabbard og National Archives, ifølge nyhetskanalen.
Les også: The Atlantic deler alle detaljer fra Signal-chatten
Det er en amerikansk overvåkningsgruppe som har saksøkt flere av president Trumps nærmeste etter at en journalist ble invitert inn i en hemmelig Signal-gruppe, hvor angrep mot Jemen ble diskutert.
I en uttalelse sier de at hensikten med søksmålet er å få «hente tilbake ulovlig slettede meldinger og hindre videre destruering». Organisasjonen viser til føderale lover som krever at all kommunikasjon rundt offisielle handlinger fra myndighetene skal arkiveres.
Avviser anklagene
Etterretningssjefene måtte tirsdag svare for seg i Senatet etter den mye omtalte tabben.
USAs etterretningsdirektør Gabbard og CIA-sjef Ratcliffe avviste fullstendig at de delte gradert informasjon i en gruppechaten.
Der forsøkte begge toppsjefene å tone ned hendelsen under en spent høring i Senatets etterretningskomité.
– Jeg kan bekrefte at det ikke var gradert eller etterretningsrelatert informasjon inkludert i den chattegruppen på noe tidspunkt, sa Gabbard under høringen.
Verken hun eller Ratcliffe sa de ville dele innholdet i chatten med senatet, til tross for at de hevdet at informasjonen ikke er gradert.
Avslørte alle meldingene
Det var en tabbe som førte til at sjefredaktøren i The Atlantic ble lagt til i en hemmelig gruppechat med Trumps sikkerhetstopper. Onsdag valgte magasinet å offentliggjøre skjermdumper fra samtalen.
– I The Atlantics første sak om Signal-chatten, «Houthi PC small group» som den ble kalt av Waltz, holdt vi tilbake konkret informasjon relatert til våpen og tidspunkt for angrep som vi fant i visse meldinger.
Magasinet begrunner dette med sin prinsipielle regel om å ikke publisere informasjon om militære operasjoner dersom informasjonen kan sette amerikansk personell i fare. Siden de amerikanske sikkerhetstoppene benekter at informasjonen er gradert, valgte magasinet å publisere alle meldingene, forklarte magasinets sjefredaktør.
Forsvarsminister Pete Hegseth har tidligere benektet at han delte angrepsplaner mot Jemen i chatten. Men bildene The Atlantic nå har publisert, viser et annet bilde.
«Været er gunstig. Har nettopp bekreftet med CENTCOM at vi er klare for oppdragsstart», skrev Hegseth i chatten. Han delte også konkrete tidspunkter for når F-18 fly skulle ta av og starte angrep.
Gruppechatten på Signal ble kalt «Houthi PC small group» og ble opprettet av nasjonal sikkerhetsrådgiver Mike Waltz. Han har tatt på seg ansvaret for feilen.