Dette skjer i OL tirsdag: Finalen mellom rivalene er kveldens godbit

1 month ago 19



Tirsdagens OL-finale på 1500 meter med Jakob Asserson Ingebrigtsen som tittelforsvarer, er for mange et av de største høydepunktene i OL.

Duellen mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr (med briller) er kveldens godbit. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Publisert: 06.08.2024 05:30

Slik blir OL-dagen:

  • Jakob Asserson Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er begge klare for OL-finalen på 1500 meter, som settes i gang 20.50. Finaleklar er også Josh Kerr, som slo Ingebrigtsen på distansen i VM i Budapest i 2023. I Paris-OL får tittelforsvarer Ingebrigtsen sjansen på revansj.
  • Flere nordmenn har sjansen til å kvalifisere seg til finaler på friidrettsbanen i Paris tirsdag. Håvard Bentdal Ingvaldsen skal løpe semifinale på 400 meter kl. 19.35, mens Amalie Iuel løper semifinalen i 400 meter hekk kl. 20.07.
Henny Reistad er heldigvis kampklar igjen. Foto: JOHANNA SÄLL / BILDBYRÅN
  • Håndballkvinnene skal i aksjon i kvartfinalen mot Brasil. Etter at puljespillet holdt sted i Paris, skal nå utslagsrundene konkurreres i Lille. Brasil blir første hinder i sluttspillet for Norge, i kveldskampen som spilles kl. 21.30.
  • Mandag kvalifiserte Victoria Gulliksen seg til finalen i sprangridning. Den starter kl. 10.00 tirsdag.
  • Kristine Amundsen, Anna Sletsjøe, Maria Virik og Hedda Øritsland skal konkurrere i K4 500 meter i kajakk. Den norske kvartetten skal ut i forsøksheat kl. 10.00 og er i heat med Serbia, Spania, Polen og New Zealand. De tre beste i hvert heat går til finalen.
  • Det kan bli medaljeseilas for både Ilca 6-seiler Line Flem Høst og Ilca 7-seiler Hermann Tomasgaard. Høst ligger på sjetteplass i sammendraget foran mandagens seilaser, mens Tomasgaard er på 14.-plass i herrenes konkurranse. Bare de ti beste i sammendraget får delta i tirsdagens medaljeseilaser.
  • Været: Nok en gang ser været ut til å bli varmt, solfylt og regnfritt i den franske hovedstaden.
Read Entire Article