Dette skal ha skjedd i leiligheten før Høiby ble pågrepet

1 month ago 18



Opplysninger til TV 2:

Kvinnen som skal ha blitt utsatt for vold av Marius Borg Høiby (27), skal ha hatt synlige hodeskader og fått hjernerystelse. Ifølge TV 2s opplysninger ble det også beslaglagt en kniv.

 Håkon Mosvold Larsen / NTB
SIKTET: Marius Borg Høiby, her avbildet under prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag, er siktet for vold og skadeverk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Publisert 07.08.2024 15:07

Tirsdag ble det kjent at kronprinsesse Mette Marits sønn, Marius Borg Høiby, er siktet for vold og skadeverk etter en hendelse på Frogner i helgen. 

Politiet rykket ut søndag morgen, men selve voldsepisoden skal ha funnet sted natt til søndag. Høiby ble pågrepet og satt på glattcelle i et døgn før han mandag ble løslatt. 

Fornærmede, en kvinne som ifølge politiet har en relasjon til Høiby, ble skadet i hendelsen. Hun ble lagt inn på sykehus i en kort periode etterpå.

Ifølge TV 2s opplysninger hadde hun synlige merker etter slag i bakhodet. Kvinnen skal senere ha fått påvist hjernerystelse. 

 Ditlev Eidsmo / TV 2
SKJEDDE HER: Voldshendelsen skjedde i denne bygården på Frogner, natt til søndag. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Kniv sto ut av veggen 

Ifølge TV 2s opplysninger skal det ha tatt tid før Høiby forlot leiligheten slik at kvinnen kunne tilkalle hjelp. 

TV 2 får opplyst at Høiby ble pågrepet på en annen adresse enn der den angivelige voldsepisoden skal ha funnet sted. 

Da politiet tok seg inn i boligen, der kvinnen sier at hun ble slått, fant de blant annet en kniv som sto ut av veggen. Slik TV 2 forstår det, mener politiet at Høiby har satt kniven i veggen. 

Denne er nå beslaglagt av politiet, ifølge TV 2s opplysninger. 

Fornærmede har, slik TV 2 forstår det, forklart at Høiby også var svært truende mot henne. 

– Vi ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, sier Oslo-politiets pressesjef Unni Grøndal til TV 2 etter å ha blitt forelagt opplysningene i denne artikkelen. 

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med den fornærmede kvinnen. Hun har foreløpig ikke besvart TV 2s henvendelser. 

– Svært uheldig

Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien har blitt forelagt opplysningene i saken og skriver følgende i en melding til TV 2:

– Det er mye ny informasjon her som jeg foreløpig ikke kan kommentere. Jeg har ikke mottatt noen ny informasjon fra politiet og det er svært uheldig hvordan denne saken utvikler seg i media. Vi ønsker ikke å bidra ytterligere til det nå.

Politiet vet heller ikke hvordan Høiby stiller seg til siktelsen, da han ikke har ønsket å avhøres etter råd fra sin forsvarer.

Utsatte OL-reise 

Marius Borg Høiby (27) er sønnen til kronprinsesse Mette-Marit. 27-åringen er ikke medlem av kongehuset, men likevel del av kongefamilien. 

Kronprinsesse Mette-Marit skulle egentlig reise til OL i Paris tirsdag, men Slottet bekrefter at denne turen utsettes. 

Slottet har så langt ikke ønsket å kommentere siktelsen. 

Da pressen møtte kronprins Haakon under OL onsdag, sa han følgende om saken:

–  Det er jo en alvorlig sak når politiet er involvert som de er. Samtidig er det ikke riktig av meg å gå inn i saken nå, tror jeg.

Adresse på Skaugum

Høiby er halvsøsken og storebror til den fremtidige dronningen, prinsesse Ingrid Alexandra. 

Borg Høiby har folkeregistrert adressen på Semsveien 194 C, nærmere bestemt Skaugum gård, Kronprinsparets residens. 

De siste årene har han fått mye oppmerksomhet i mediene, særlig for forholdet han hadde til influenser Nora Haukland. De to gikk fra hverandre i fjor sommer. 

Høiby har tidligere jobbet som redaktør i magasinet Tempus. Han har også jobbet som motorsykkelforhandler. På Instagram har han over 65.000 følgere.

Read Entire Article