Dette er regningen etter skadene i leiligheten før Høiby ble tatt

1 day ago 5



Det får TV 2 opplyst.

Da Marius Borg Høiby ble pågrepet etter en voldshendelse i en leilighet på Frogner natt til 4. august, ble han siktet for vold og trusler mot kjæresten sin i tillegg til skadeverk. 

Det var flere synlige skader etter Høiby i leiligheten. TV 2 har tidligere skrevet at det sto en kniv ut av veggen da politiet kom til stedet. En lysekrone lå også knust på gulvet. 

Etter det TV 2 får opplyst, skulle den fornærmede kvinnen få dager senere flytte ut av leiligheten der hendelsene fant sted. 

 Ditlev Eidsmo / TV 2
FLYTTET UT: Kvinnen som utsatt for vold da hun var sammen med Marius Borg Høiby (27), bor ikke lenger i denne leiligheten på Frogner. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen har tidligere uttalt at kvinnen ble sykmeldt etter voldsepisoden. Som følge av dette skal hun, ifølge TV 2s opplysninger, ikke ha kunnet ordne utvasken selv.

Her er kravet

Etter det TV 2 får opplyst, består kravet av flere poster. 

Det gjelder blant annet: 

Skader i veggen og på overflater som måtte repareres. 

Skaden på den knuste lysekronen. 

Betaling til et vaskefirma som klargjorde leiligheten for nye eiere. 

En mindre sum som fornærmede måtte betale fordi de som skulle ta over leiligheten måtte utsette overtakelsen noe som følge av det som skjedde. 

Summen av dette beløper seg til rundt 30.000 kroner. Slik TV 2 forstår det, knyttes omtrent halvparten av dette seg til fysiske skader i boligen. 

Bistandsadvokat Larsen ønsker ikke å kommentere størrelsen på kravet.

Har godtatt kravet

I Aftenposten tirsdag uttalte Larsen at utleieren av leiligheten holdt tilbake depositumet da hun skulle flytte ut.

Ifølge advokaten har utbetalingen av penger fra Høiby, som hele veien har sagt at han ville betale, latt vente på seg. 

– Hun trenger pengene sine, og gårdeier holder depositumet tilbake, noe han har full rett til, uttalte Larsen til avisen tirsdag. 

 Frode Sunde / TV 2
I RETTEN: Advokat Mette Yvonne Larsen bistår den fornærmede kvinnen. Foto: Frode Sunde / TV 2

I tillegg har ekskjæresten ønsket å få tilbake personlige eiendeler som har ligget på Skaugum, der Høiby bor. Fordi dette har tatt lang tid, valgte Larsen å kontakte Slottet. Det førte til at gjenstandene ble tilbakelevert.

Ifølge Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, har han godtatt kravet på rundt 30.000 kroner. Han forklarer tidsbruken med at de ikke har fått dokumentasjon på utgiftene før nå.

– Høiby har ønsket å gjøre opp for seg. Jeg har hele tiden bedt Larsen om dokumentasjon på kravet, som er et minimum å forvente. Det har vi ikke fått. Istedenfor har Larsen prøvd ulike snarveier, blant annet ved å legge urimelig press på Høiby ved å kontakte Slottet. Det er alvorlig og har ikke fungert, sier han.

 Thomas Evensen / TV 2
FORSVARER: Advokat Øyvind Bratlien er Marius Borg Høiby sin forsvarsadvokat. Foto: Thomas Evensen / TV 2

– Etterspurt dokumentasjon ble mottatt i går, og kravet gjennomgått i dag. Det er akseptert av Høiby. Når det gjelder eiendelene, avtalte vi med politiet at de skulle hente det da Høiby har hatt besøksforbud. Politiet har naturlig nok brukt noe tid på dette, sier han.

Kontaktet Slottet

Bistandsadvokat Larsen reagerer på uttalelsene fra Bratlien.

– Siktede og min klient avtalte allerede 9. august om at han skulle betale for skadene etter sine handlinger. På det tidspunktet var ikke skadene prissatt, men han vet hvilke skader han har forårsaket, sier Larsen til TV 2.

 Tom Rune Orset / TV 2
SKAUGUM: Politiet har fulgt med på Marius Borg Høiby og hans bolig på Skaugum i Asker, får TV 2 opplyst. Foto: Tom Rune Orset / TV 2

Ifølge Larsen sendte hun en oversikt fra gårdeieren 27. august der skadene ble listet opp.

– Etter det har Bratlien enten ikke svart, eller svart at han må vite mer. Siktede sa han skulle gjøre opp for seg, så vi har forutsatt at han ville gjøre det.

Larsen bekrefter at hun kontaktet Slottet fredag i forrige uke.

– Det var veldig effektivt. Lørdag var tingene hennes hentet, og tirsdag ble hele beløpet endelig godkjent. Det er hun fornøyd med, sier Larsen.

Read Entire Article