Det er bare å håpe at aksjonsgruppen ikke får gehør

1 month ago 20



Ifølge Fvn har en aksjonsgruppe nok en gang klaget på vedtaket om utbygging av idrettsanleggene på Gimle, og kommunen vurderer utsettelse. Det bør ikke skje.

Foto: Lena Lislevand

Utbyggingen av området ved Gimle til et toppidrettssenter med en ny storhall, kunstgressbane og innendørs sandvolleyball-bane er en nødvendighet vi ikke kan ignorere. Denne utviklingen representerer en enorm mulighet for Kristiansand, ikke bare for å heve nivået på toppidretten, men også for å sikre at breddeidretten blant unge får de beste mulige forutsetningene for å blomstre.

Prøver å stanse utbygging i siste sekund

Selv om det er forståelig at noen er bekymret for tap av naturarealer, må vi veie dette opp mot de store fordelene en slik utbygging vil medføre for samfunnet. Utbyggingsplanene er blitt nøye behandlet gjennom en demokratisk prosess, og klager har blitt vurdert av både kommunale organer og Statsforvalteren.

Det er også gjort forandringer i den opprinnelige planen, slik at det kun er en meget begrenset del av skogen som nå berøres. Beslutningen om å gå videre med prosjektet er derfor tatt med den største respekt for både naturen og våre samfunnsbehov.

Vi må huske på at denne utbyggingen ikke bare handler om bygg og idrettsanlegg; den handler om fremtiden til våre barn og ungdommer. Gimle idrettsanlegg er et vitalt knutepunkt for ungdom i Kristiansand, hvor hundrevis av unge samles daglig for å delta i forskjellige idretter. Disse anleggene tilbyr ikke bare en arena for fysisk aktivitet, men også en viktig sosial møteplass som fremmer fellesskap, samarbeid og sunne vaner blant byens ungdom.

Et konkret eksempel på den store etterspørselen er Kristiansand Sandvolleyball Klubb, som nå står overfor utfordringen med å måtte avvise nye medlemmer på grunn av manglende kapasitet. Dette er et tydelig signal om at eksisterende anlegg ikke strekker til for å møte behovene til byens ungdom. Når idrettsklubber som denne ikke kan tilby plass til alle som ønsker å delta, risikerer vi at unge mister interessen for idrett eller søker andre, kanskje mindre sunne, aktiviteter.

Derfor er det bare å håpe at aksjonsgruppen ikke denne gang får gehør for å utsette utbyggingen enda en gang.

Read Entire Article