Camping-drapet: Hørte krangel før Mai Kjersti (62) ble drept

1 month ago 22



Opplysninger til TV 2:

Mannen som har erkjent at han drepte kjæresten sin i Aremark, skal ha vært full drapskvelden. Vitner har fortalt politiet om en høylytt krangel.

 Yngve Bugge Drangsholt / TV 2
ÅSTED: Campinggjestene på Stora Lee Camping i Aremark er sentrale vitner for politiet. Foto: Yngve Bugge Drangsholt / TV 2

Publisert 26.07.2024 19:58

Saken oppsummert

  • Siktede, en mann i 50-årene, ringte selv politiet og forklarte at han hadde drept Mai Kjersti Orseth (62). Han forsøkte også å gjenopplive henne etterpå.
  • Politiet pågrep mannen ved en campingvogn, hvor de gjorde omfattende undersøkelser og beslagla blant annet en kniv. Siktede var beruset og har tidligere rusproblemer.
  • Mai Kjersti etterlater seg en mor og tre barn. Familien, i sjokk over tapet, er lettet over at siktede forklarer seg og erkjenner straffskyld.
  • Siktede har tidligere dommer for vold og trusler, men ingen kjent voldshistorikk de siste ti årene. Han sitter nå varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

Oppsummeringen er laget med kunstig intelligens (KI) fra OpenAI. Innholdet er kvalitetssikret av TV 2s journalister.

Det får TV 2 opplyst.

Det var den siktede mannen i 50-årene selv som ringte politiet og fortalte hva som hadde skjedd.

I avhør har han, etter det TV 2 forstår, fortalt om hvordan han forsøkte å gjenopplive Mai Kjersti etter drapet. 

– Jeg vil ikke gå inn på hva han har sagt i avhør utover at han har lagt kortene på bordet. Han er veldig lei seg, for han var veldig glad i henne. Nå tenker han veldig mye på de pårørende, sier mannens forsvarer Ann Turid Bugge til TV 2.

Venter på blodprøvesvar

Det var tirsdag 9. juli politiet fikk nødanropet fra den siktede mannen.

 Yngve Bugge Drangsholt / TV 2
SKJERMET: Politiet hindret innsyn i campingvognen mens kriminalteknikerne jobbet der. Foto: Yngve Bugge Drangsholt / TV 2

Da de kom til stedet, pågrep de mannen og gjorde omfattende undersøkelser i og rundt campingvognen. Politiet har blant annet beslaglagt det de mener er drapskniven.

En rekke campinggjester ble avhørt på stedet. Etter det TV 2 forstår, har flere forklart seg om en høylytt krangel i forkant av drapet.

Siktede, som har en rushistorikk, skal ha fremstått beruset denne kvelden. Ifølge politiadvokat Nina Marthinsen har politiet ennå ikke fått svar på blodprøvene som er tatt av siktede.

 Yngve Bugge Drangsholt / TV 2
FOLKSOMT: Stora Lee Camping i Aremark har plass til 160 campingvogner. Foto: Yngve Bugge Drangsholt / TV 2

Hun vil ikke svare på om politiet har en klar formening om hva motivet for drapet kan ha vært.

«Foranledningen til drapet er noe politiet, slik saken nå står, har sitt hovedfokus på i etterforskningen. Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke kommentere noe nærmere om dette nå», skriver hun i en epost til TV 2.

Etterlater tre barn

Siktede og Mai Kjersti Orseth (62) hadde vært kjærester i omtrent tre år. Hun etterlater seg en mor og tre barn fra et tidligere forhold.

«Orseths barn er fortsatt i sjokk over tapet av en kjær mamma, men familien står samlet i sorgen», skriver deres bistandsadvokat Anders Frydenberg.

 Privat
DREPT: Mai Kjersti Orseth hadde tre barn fra et tidligere forhold. Foto: Privat

De etterlatte er ikke kjent med at det har vært tidligere episoder mellom siktede og avdøde som skulle tilsi at det var et voldelig forhold. 

Ifølge deres bistandsadvokat er de lettet over at siktede forklarer seg om hva som har skjedd, og at han erkjenner straffskyld.

«Det gir svar for de etterlatte som gjør det enklere å bearbeide sorgen over tapet av sin mor. De håper denne avklaringen gjør at etterforskningen kan avsluttes innen rimelig tid slik at saken kommer opp for retten, og at siktede får sin straff», skriver Frydenberg. 

I 2008 ble mannen dømt for vold på et utested i Hamar, og i 2014 fikk han en dom for drapstrusler mot en nabo. De siste ti årene har han ingen kjent voldshistorikk.

Den siktede mannen har imidlertid blitt dømt for blant annet å kjøre moped i amfetamin- og morfinrus. Han er også dømt for narkotikakjøp og et tyveri. Nå sitter han varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

 Yngve Bugge Drangsholt / TV 2
SPERRET AV: Både den aktuelle og omkringliggende campingvogner havnet innenfor politisperringene. Foto: Yngve Bugge Drangsholt / TV 2

Politiadvokat Marthinsen skriver at det blant annet gjenstår noen vitneavhør i saken.

«Videre ventes på svar på flere anmodninger i saken, og som må foreligge før politiet får ferdigstilt rapporter med mer Den endelige obduksjonsrapporten foreligger heller ikke ennå», skriver hun.

Read Entire Article