Byrådet bygger boliger, men ikke gode bomiljøer

2 days ago 10



Publisert: 17.09.2024 01:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Haakon Riekeles (V) i Oslo bystyre setter opp stråmenn i et debattinnlegg i Aftenposten 12. september om fordeling av boliger mellom øst og vest. Selvsagt bygges det også i vest. Det skulle bare mangle! Men omfanget er betydelig mindre enn i øst, noe som følger av oversikten i saken Aftenposten publiserte i forrige uke.

At det er regulert seks tomter til blokker, er ikke bevis på at vestkanten tar sin del. Her må Riekeles selv løfte blikket. Bare på Løren er fire store prosjekter med en enorm utnyttelse og høyder på opp mot 12 etasjer på vei.

Disse ligger få meter fra hverandre i et område med 4556 nye leiligheter. Ett av prosjektene, «Sinsen»-prosjektet, skal ha åtte tårn med høyder på 12 etasjer og blir nabo til «østkantens Ullevål hageby»: Hasle Hageby.

Riekeles bør svare på hvor han vil legge barnehager, skoler, parker og fotballbaner på Løren, heller enn å indikere at vi ønsker vetorett mot nye naboer. Det ønsker vi ikke – vi ønsker bare at de 12.000 nye naboene vi allerede har fått, skal ha et godt bomiljø. Det burde Riekeles også være opptatt av.

Tobias K. Torrissen

Oslo

Read Entire Article