Politiet går ut med nasjonaliteten på de som omkom i bussulykken i Hadsel i romjulen. De har også sikret seg video fra hendelsen.
Publisert 09.01.2025 10:11 Sist oppdatert nå
Politiet går torsdag ut med informasjon om de tre som omkom i bussulykken i Hadsel i Nordland 26. desember.
Det var 58 personer om bord da bussen de satt i havnet av veien og delvis ned i en elv. Tre personer døde.
Det var en 30 år gammel kinesisk kvinne, en 43 år gammel fransk kvinne og en 12 år gammel fransk gutt som omkom.
– Den 12 år gamle franske gutten var den omkomne kvinnens sønn, opplyser politiet.
Det var passasjerer fra åtte ulike land om bord i bussen. Elleve personer ble lagt inn på sykehus etter ulykken.
Har sikret video
Politiet opplyser at de fremdeles jobber med etterforskning av saken.
– Herunder har politiet sikret videomateriale fra bussen som viser ulykken og foranledningen til denne. Politiet kan ikke gå inn på hva denne videoen viser på nåværende tidspunkt, da materialet må analyseres opp mot øvrig etterforskningsmateriale, skriver de i en pressemelding.
– Et ledd av dette arbeidet vil være innhenting av værdata for det aktuelle området, hvor politiet vil innhente sakkyndig vurdering for om mulig å kunne si noe om de rådende forhold som var på stedet da ulykken fant sted, opplyser de.
Politiet sier det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.
Førerkort beslaglagt
Bussen i ulykken var fra selskapet Boreal, og var på vei fra Narvik til Lofoten da ulykken skjedde.
Det ble slått katastrofealarm og innført rød beredskap på Nordlandssykehuset etter hendelsen. Både Hadsel og Vågan kommune satte krisestab.
Politiet har siktet bussjåføren for uaktsom kjøring etter hendelsen. Sjåførens forsvarer, Stig E. Mortensen, sier det etter forholdene går bra med bussjåføren.
– Han er siktet for en alvorlig hendelse. Hvordan takler han det?
– Min klient tar til etterretning at politiet og andre offentlige myndigheter må gjøre nødvendige undersøkelser av omstendighetene rundt ulykken, og at dette for hans vedkommende har resultert i at han har fått en formell status som siktet i saken. Det gir ham samtidig rettigheter, som også bidrar til at hans rettssikkerhet ivaretas, sier Mortensen til TV 2.
– Tyngende
Politiet tok rutinemessig beslag i bussjåførens førerkort etter hendelsen.
– Førerkortbeslaget er det som først og fremst oppleves som tyngende for min klient, idet dette innebærer at han er forhindret fra å være i arbeid. Han har ikke samtykket til førerkortbeslaget og politiet må derfor sende saken til tingretten for behandling. Dette må skje innen 3 uker fra ulykken skjedde og det vil deretter være opp til tingretten å avgjøre om han skal få førerretten tilbake eller ei, sier Mortensen.
Både etterforskningen og undersøkelsen av bussen vil ta tid.
– Det er en kjent sak at etterforsking og undersøkelser i saker som denne tar tid. Dette forholder vi oss til, forteller forsvareren til TV 2.