Brus-beef boblet over: - Hvem drikker Mountain Dew?

1 month ago 24



SURT: Andy Beshear og JD Vance er uenige om så mangt - inkludert sitronbrus. Foto: Timothy D. Easley / AP og ALEX WONG / AP

Kamala Harris’ mulige visepresidentkandidat Andy Beshear (46) beklager brus-stikk. Men ikke til JD Vance (39).

fredag 26. juli kl. 19:45

Kortversjonen

  • JD Vance hevdet på et velgermøte at Demokratene kom til å kalle ham rasist for å drikke Diet Mountain Dew.
  • Kentucky-guvernør Andy Beshear svarte med å si «hvem drikker Mountain Dew?».
  • Beshear beklaget senere til Mountain Dew, men ikke til Vance, og kritiserte Vances bok «Hillbillyens klagesang».

Man skulle kanskje tro at voksne menn ikke krangler om brus – men neida!

På et velgermøte i Ohio tidligere denne uken sa Donald Trumps visepresidentkandidat JD Vance at han hadde drukket en Diet Mountain Dew og at han forventet å bli kalt rasist på grunn av det.

STOLT MOUNTAIN DEW-FAN: JD Vance flagget sitt brus-standpunkt på valgmøtet i Ohio på tirsdag. Foto: ALEX WONG / AFP / NTB

– Demokrater sier det er rasistisk å tro... vel, de sier alt mulig er rasistisk, sa Vance under velgermøtet ifølge magasinet The Atlantic og fortsatte:

– Jeg drakk en Diet Mountain Dew tidligere i dag, og jeg er sikker på at de kommer til å kalle meg en rasist på grunn av det. Men, det er godt!

Bilde av Mountain DewMountain Dew

Elsket og hatet

Men hva er egentlig greia med denne påståtte brus-rasismen Vance snakker om? Før var Mountain Dew var slang for moonshine, altså hjemmebrygget sprit - god gammaldags heimbrent, om du vil.

Brusen stammer fra Tennessee på 1940-tallet og ble markedsført med en hillbillly-karakter og slagordet: «Yahoo, Mountain Dew. It’ll Tickle Yore Innards.»

Vance referer til ideen om at Mountain Dew er en brus for hillbillyer, skriver The Atlantic.

Hva tenker du?Hvilken brus liker du best?aColabMountain DewcPepsidFantaeSolofPærebrus fra Oskar Sylte

Kentucky-guvernør Andy Beshear, som er en av flere kandidater til å bli Kamala Harris’ running mate, er tydeligvis ingen fan av den leskende sitron-brusen.

– Hvem drikker mountain dew? sa Beshear i et CNN-intervju og kalte uttalelsen til Vance «rar».

MOUNTAIN DEW-SMELL: Kentucky-guvernør Andy Beshear stilte opp med en mountain-dew i hånda og halen mellom bena. Foto: Office of Gov. Andy Beshear / AP / NTB

Torsdag beklaget Beshear, men ikke til Vance.

– Folkens, jeg er en person som ønsker å gjøre opp for meg dersom jeg har krysset en grense. Jeg skylder Mountain Dew en unnskyldning, sa Beshear og holdt opp en flaske med Mountain Dew.

Han har tidligere kritisert Vance for boka han skrev i 2016 «Hillbillyens klagesang» – noe som ble tema på Mountain Dew-pressekonferansen.

Boken handler om Vance’ familie fra Kentucky og utfordringene til folk i hjembyen hans, Ohio. Beshear er ikke imponert.

– Han har utnyttet og angrepet mine med-kentuckianere. Det å hevde at du vet noe om folkene eller kulturen øst i Kentucky fordi du har tilbringet noen sommere der, for så å kalle oss navn og tjene penger på det, er bare ikke akseptabelt, sa Beshear.

Read Entire Article