– Bring it on!

1 month ago 27



Presidentvalget i USA:

Hun er demokrat, han republikaner. Ekteparet er uenige om mye, men enige om at favoritten Kamala Harris gjør valgkampen i USA spennende.

 Christian Roth Christensen / TV 2
UENIGE: Ekteparet Donald Osthoff og Rebecca Segebarth står på hver sin side av politikken i USA. Slik blir det diskusjoner av. Foto: Christian Roth Christensen / TV 2

Publisert 25.07.2024 09:34 Sist oppdatert 5 minutter siden

– Det første jeg sa var «Bring it on!» Jeg gleder meg til den første debatten mellom de to. Jeg tror hun kan, som vi sier i Amerika, «chew him up and spit him out». 

Det sier Rebecca Segebarth i leiligheten på Torshov i Oslo. 

Hun ønsker Kamala Harris mer enn velkommen som presidentkandidat for partiet hennes, Demokratene. Ektemannen hennes, Donald Osthoff, er republikaner, men er enig i at Harris er et bedre alternativ enn Biden. 

 Christian Roth Christensen / TV 2
FØLGER MED: TV-en står ofte på i stuen til ekteparet. Foto: Christian Roth Christensen / TV 2

– Nå er dette et helt nytt spill for republikanerne og Trump, for han var innstilt på å kjempe mot Biden.   

– Blir dette tøffere motstand for Trump? 

– Ja, det vil jeg si, sier republikaneren Osthoff. 

Selv om de to er politisk uenige om mye, har de en behersket samtale om amerikansk politikk seg imellom. De mener at de skarpe frontene og den rammende retorikken i diskusjonen i USA, er mye skapt av sosiale medier, og av Trump selv. 

– Det er jo veldig mye man egentlig er enige om. Etter min mening er det en spesifikk person som har mye av skylden for det, i tillegg til sosiale medier da. Dette er en kunstig splittelse, egentlig. Men vi er venner når vi diskuterer. Noen ganger har han rett, men ofte er det jeg som har rett, sier Rebecca og smiler mot ektemannen Donald. 

 Christian Roth Christensen / TV 2
ØRNIE: På kjøleskapsdøren er både republikanske og demokratisk symboler. Foto: Christian Roth Christensen / TV 2

– Ha. Ha. Ha, svarer han ironisk. 

Osthoff er av den litt mer gamle skole når det gjelder amerikansk politikk. Han var en stor beundrer av president Ronald Reagan. Han holder på partitilhørigheten, men er ikke like entusiastisk i dag. 

– Jeg vil ikke skifte parti, men jeg har litt problemer med partiet vårt nå for tiden, sier han. 

– På grunn av Trump? 

– Ja, og han vil ikke forandre seg. Kanskje ut mot offentligheten, men ikke sin egen personlighet. Man kan ikke forandre flekkene på en leopard, sier Osthoff.   

 Christian Roth Christensen / TV 2
DISKUSJONER: De er ofte uenige, men en ting kan de være enige om. Foto: Christian Roth Christensen / TV 2

Kona hans Rebecca er ser langt lysere på valgkampen etter at det ble klart at Joe Biden trakk seg og Kamala Harris ligger an til å bli Demokratenes presidentkandidat.

– Jeg føler meg så entusiastisk nå, og har ikke følt det slik på mange år.

Read Entire Article