Brækhus med solid poengseier i Las Vegas – fikk seierskyss av skuespillerikon

1 month ago 43



Cecilia Brækhus (42) gråt av glede etter seieren mot Maricela Cornejo (37). Etterpå fikk hun klem og seierskyss av Oscar-vinner Halle Berry (57).

 Halle Berry gratulerte Cecilia Brækhus i garderoben etter nattens seier i Las Vegas Foto: Privat
  • Per Opsahl, VG

    Per Opsahl, VG

Publisert: 11.08.2024 01:49 | Oppdatert: 11.08.2024 02:49

Det amerikanske skuespillerikonet var på plass da Brækhus tok sin 38. proffseier i karrieren, og kontrollerte oppgjøret mot Cornejo.

Berry, som blant annet har fått Oscar for rollen i «Monster’s Ball», har også tidligere vært på plass når Brækhus har bokset. De ble kjent i forkant av USA-debuten i 2018, og har holdt kontakten siden.

For noen uker siden la Brækhus ut et bilde av seg selv sammen med Berry og deres felles trener, Peter Lee Thomas, på Instagram.

Sammen med resten av tilskuerne i Mandalay Bay Hotel & Casino i Las Vegas fikk Berry se at 42-åringen fra Bergen fortsatt har krutt i hanskene.

– Jeg syns Brækhus bokset bestemt og bra fra første stund, og hun holdt et ganske bra tempo ut hele kampen, sier boksekommentator Thomas Hansvoll til VG.

VG+ Sport: Se boksekampen i opptak her

Han kommenterte oppgjøret som ble sendt direkte på VG+ Sport, og lot seg imponere av det han fikk se.

– Cecilia hadde mange gode treffere, og seieren var det aldri noen tvil om. Det var egentlig ganske imponerende – hun er tross alt 42 år nå og har fortsatt mer og gi, roser Hansvoll som selv hadde 99–90 i favør Brækhus etter de ti rundene.

De tre dommerne mente riktignok at det var noe jevnere. Alle hadde 96–93 i favør Brækhus, men uansett tok 42-åringen en ny seier i det som er siste fase av en stor karriere.

Det var jevnt i åpningsrundene, men Hansvoll konkluderte med at Brækhus trolig knep de fleste av dem. Mot slutten av den fjerde runden traff Brækhus med en kombinasjon og Cornejo måtte en tur ned i kanvasen.

 En tydelig rørt Cecilia Brækhus blir utropt til vinner på poeng mot Maricela Cornejo (t.v.). Foto: VGTV

Dermed ble det telling, selv om amerikaneren ikke virket særlig rystet. I den femte runden dominerte Brækhus mer og hun fortsatte å styre det aller meste i runde seks og resten av kampen.

Cornejo fant aldri helt ut av boksedronningen fra Norge, som av Ring Magazine er rangert som tidenes beste kvinnebokser.

Oppgjøret var den 41. proffkampen karrieren til Brækhus. Hun har antydet at dette trolig var den siste hun skulle gå i utlandet.

VG+: Karrieren til Brækhus med alle kampene, fakta og historier

Opprinnelig skulle slovenske Ema Kozin være motstander og ha med seg sin WBC-tittel i super weltervekt. Men Kozin fikk ikke ordnet visumpapirene i tide, og Cornejo steppet inn på kort varsel mens interimstittel – et slags kvalifiseringsbelte – i WBC var i potten.

Read Entire Article