Brækhus med solid poengseier i Las Vegas

1 month ago 29



Maricela Cornejo (37) måtte ta telling i fjerde runde og Cecilia Brækhus (42) hadde stort sett full kontroll i oppgjøret i Las Vegas i natt. Hun tok sin 38. proffseier i karrieren.

  • Per Opsahl, VG

    Per Opsahl, VG

Publisert: 11.08.2024 01:49 | Oppdatert: 11.08.2024 02:10

– Jeg har 99–90 i favør Brækhus. Hun var to-tre hakk bedre i hele denne kampen, oppsummerte kommentator Hansvoll.

VG+ Sport: Se oppgjøret i opptak her

De tre dommerne mente riktignok at det var noe jevnere. Alle hadde 96–93 i favør Brækhus, men uansett tok 42-åringen en ny seier i det som er siste fase av en stor karriere.

Det var jevnt i åpningsrundene, men Hansvoll konkluderte med at Brækhus trolig knep de fleste av dem. Mot slutten av den fjerde runden traff Brækhus med en kombinasjon og Cornejo måtte en tur ned i kanvasen.

 En tydelig rørt Cecilia Brækhus blir utropt til vinner på poeng mot Maricela Cornejo (t.v.). Foto: VGTV

Dermed ble det telling, selv om amerikaneren ikke virket særlig rystet. I den femte runden dominerte Brækhus mer og hun fortsatte å styre det aller meste i runde seks og resten av kampen.

Cornejo fant aldri helt ut av boksedronningen fra Norge, som av Ring Magazine er rangert som tidenes beste kvinnebokser.

Oppgjøret gikk på et stevne i Mandalay Bay Hotel & Casino i Las Vegas, og var den 41. proffkampen karrieren til Brækhus. Hun har antydet at dette trolig var den siste kampen hun skulle gå i utlandet.

VG+: Karrieren til Brækhus med alle kampene, fakta og historier

Opprinnelig skulle slovenske Ema Kozin være motstander og ha med seg sin WBC-tittel i super weltervekt. Men Kozin fikk ikke ordnet visumpapirene i tide, og Cornejo steppet inn på kort varsel mens interimstittel – et slags kvalifiseringsbelte – i WBC var i potten.

Read Entire Article