Bodø/Glimt kontrollert videre i Champions League-kvalifiseringen

1 month ago 69

(RFS – Bodø/Glimt 1–3) Champions League-toget tøffer videre med Bodø/Glimt om bord.

• Andreas Jørgensen, VG

Andreas Jørgensen, VG

Publisert: 31.07.2024 20:50

• Se høydepunktene i videovinduet øverst!

Det var mer eller mindre avgjort før kampen satte i gang i Riga. Mot RFS kontrollerte bodøværingene inn 7–1-seier sammenlagt og avansement til Champions League-kvalifiseringens tredje runde.

Der får de etter alt å dømme polsk motstand.

Jagiellonia Bialystok leder 4–0 over FK Panevezys før returoppgjøret på hjemmebane.

• Bodø/Glimts kamper i Champions League-kvalifiseringen kan du se med VG+ Sport! Du kan også se Molde og Brann i Europa- og Conference League!
 Ulrik Saltnes (t.v.) slutter ikke å score. I returoppgjøret mot RFS banket han inn 2–1. Foto: Skjermdump / VGTV

Det måtte et aldri så lite mirakel til om Glimt skulle gi fra seg 4–0-ledelsen over RFS som de tok med seg fra Aspmyra forrige uke.

Hovedstadslaget i Latvia tente et lite håp for hjemmepublikumet da Janis Ikaunieks avsluttet et godt angrep og banket inn 1–0 før det var spilt et kvarter.

Men det ble kun 25 minutter med håp. Fem minutter før pause utlignet Jens Petter Hauge til 1–1:

Oscar Kapskarmo ble bokset i gresset av RFS-keeper Fabrice Ondoa og etter en VAR-sjekk fikk gultrøyene straffespark. Det satte Hauge kontrollert i nettet.

Det ble ikke et fyrverkeri av en annenomgang i Riga, RFS var aldri i nærheten av å kunne snu oppgjøret.

Innbytter Kasper Høgh var sto for to av de største høydepunktene da han først brant en gigantisk sjanse foran eget mål, før han satte inn en retur til 2–1. Men målet ble annullert for offside på Jens Petter Hauge i forkant.

• Se høydepunktene fra den første kampen mellom Bodø/Glimt og RFS:

Med fem minutter igjen skulle Ulrik Saltnes nok en gang markere seg med mål. Midtbanespilleren slutter ikke å score og sørget for at Glimt også vant returoppgjøret mot RFS.

Og det så også ut til å endelig lykkes for Høgh som la på til 3–1, men også denne gangen var det ikke danskens navn som ble notert i målprotokollen.