Bibelen er ikke kjernen i kristendommen

1 week ago 12



Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg. Foto: Ketil Blom Haugstulen / Ellen Eriksen

Publisert: 04.09.2024 23:45

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Reidar Holtet minner i Aftenposten 3. september om at det i Rom. 1.27 står at homofili er en farlig villfarelse. Ja, da. Men Bibelen er ikke kjernen i kristendommen. For kristne er troen på Jesus selve kjernen. Nattverden er de kristnes sakrament . Bibelen, og særlig Det gamle testamentet, er en referansebok.

Bibelen er full av selvmotsigelser og er åpenbart ikke skrevet av en Gud. Derfor kan kristendommen gi plass til minoritetsgrupper som for eksempel homofile. Kristendommen har i prinsippet ingen dogmer.

Koranen, derimot, er ord for ord nedtegnet direkte fra Allah. Alt som står i Koranen, er hellig. Sakramentet for muslimer er å resitere Koranen utenat samtidig som de holder Koranen i hånden.

Fanatisme finnes blant kristne. Men risikoen for fanatisme er mye større blant muslimer. Det står noe om homofili i Koranen. Jeg skal ikke nevne hva det står. Det er Allahs ord.

Kristian Ree

Oslo

Read Entire Article