Opplysninger til TV 2:
Før han ble funnet drept, skal Metkel Betew ha fortalt kontakter i det kriminelle miljøet at han skulle møte Stig Millehaugen.

Publisert 22.04.2025 17:29 Sist oppdatert 3 minutter siden
Skjærtorsdag kveld ble Nokas-dømte Metkel Betew (46) funnet skutt, knivskadd og drept i Godliaskogen på Oppsal i Oslo.
I forkant skal han ha fortalt kontakter i det kriminelle miljøet at han skulle møte Stig Millehaugen (55), som nå er siktet for drapet, ifølge TV 2s opplysninger.
Det er uklart hvordan det angivelige møtet skal ha kommet i stand og hvorfor det skulle skje, men ifølge TV 2s kilder skal Betew ha gitt uttrykk for at han stolte på Millehaugen.
Videre får TV 2 opplyst at også politiet er kjent med disse opplysningene, og jobber med å verifisere dem.
– Vi begynner å få en viss oversikt, sier politiadvokat Christian Hatlo på spørsmål om de har oversikt over Betews bevegelser før drapet, uten at han vil gå nærmere inn på TV 2s opplysninger.
– Vanskelig sak for ham
Millehaugen nekter straffskyld for siktelsen for drap eller medvirkning til drap.
Han har begjært seg løslatt fra varetekt, men Oslo tingrett besluttet tirsdag ettermiddag å fengsle 55-åringen i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud i hele perioden, og to uker i isolasjon.
– Han er selvfølgelig preget av det han står i. Dette er en vanskelig sak for ham og andre som er berørt, sier forsvarer Morten Furuholmen etter rettsmøtet, som for lukkede dører.
Han kan ikke gå nærmere inn på hvorfor politiet mistenker Millehaugen for å ha hatt en rolle i drapet.
– Politiet er veldig lite spesifikke. Jeg har valgt å ikke ta imot klausulerte dokumenter, så jeg har egentlig bare min klients vitneforklaring, sier Furuholmen.

Ga mobilen til politiet
Langfredag, dagen etter drapet på Betew, ble Millehaugen avhørt som vitne i saken. Han ga også frivillig fra seg mobiltelefonen sin til politiet, opplyser advokaten hans.
Furuholmen vil ikke kommentere hva Milllehaugen eventuelt har forklart om sine bevegelser skjærtorsdag.
– Jeg vil ikke gå inn på hans beskrivelser.
– Hvordan opplever din klient å bli siktet for drapet på Betew?
– Denne saken er veldig spesiell, også for ham. Det er veldig mange ubesvarte spørsmål, og han kjenner Betew fra tidligere, sier Furuholmen.
Frykter eskalering
Heller ikke politadvokat Hatlo vil gå nærmere inn på mistankegrunnlaget mot Millehaugen, men bekrefter at én hypotese er at det skal dreie seg om et bestillingsdrap.
TV 2 er kjent med at politiet har ønsket å avhøre flere sentrale aktører i det kriminelle miljøet i Oslo. Enkelte har forklart seg til politiet, mens andre ikke har ønsket det.
Samtidig frykter politiet at drapet på Betew kan utløse nye voldelige reaksjoner.
– Det er flere hos oss som jobber aktivt med dette. For min del er kan det å få en rask oppklaring av denne saken, være med å dempe nye konflikter, sier Hatlo.

– Hadde struktur
Millehaugen soner for tiden en dom på 21 års forvaring for drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed i 2009, men han hadde permisjon fra Berg fengsel i Tønsberg i forrige uke.
– Han hadde etablert et innarbeidet permisjonsopplegg, og det har jeg opplevd at har fungert helt smertefritt. Også hans atferd på Berg har vært upåklagelig. Han hadde struktur, slik jeg har forstått det, i hverdagen, sier forsvarer Furuholmen.
Millehaugen har ikke ønsket å forklare seg til politiet etter at han ble pågrepet, etter råd fra advokaten. Han ville heller ikke svare på politiets spørsmål i rettsmøtet tirsdag ettermiddag.
– Han har gitt vitneforklaring over flere timer på langfredag, sier Furuholmen.
Et liv i fengsel
I tillegg til «Jeddi»-drapet i 2009, er Millehaugen også tidligere dømt for drap etter at han skjøt en fengselsbetjent i forbindelse med at han rømte fra Sarpsborg fengsel i 1992. Han er også dømt for flere grove, væpnede ran og har sittet stort sett hele sitt voksne liv i fengsel.

I 2022 ble det slått riksalarm da Millehaugen uteble fra permisjon fra Trondheim fengsel. Han ble til slutt pågrepet i Østmarka i Oslo, etter en uke på rømmen.
I 2023 besluttet Oslo tingrett at han skulle prøveløslates fra «Jeddi»-dommen, men i januar i fjor besluttet Borgarting lagmannsrett at vilkårene likevel ikke var til stede.