Bestemor og barnebarn savnet etter flom i Italia

2 hours ago 3



 Vigili del Fuoco / XRedningsaksjonen pågår fortsatt. Foto: Vigili del Fuoco / X

Brannvesenet sier de har liten tro på at de to vil bli funnet i live.

onsdag 25. september kl. 08:27

Kortversjonen

  • En tysk kvinne og hennes nyfødte barnebarn er savnet i Italia etter kraftig flom
  • Brannvesenet har liten tro på å finne dem i live
  • Redningsarbeidet pågår med dykkere, redningshunder og droner
  • Store deler av Sentral-Europa har vært rammet av flom i de siste ukene

Den tyske kvinnen kvinnen og det nyfødte barnebarnet var turister og ble meldt savnet tirsdag kveld, skriver den italienske avisen Corriere Fiorentino. I to dager har redningsmannskap forsøkt å finne de med dykkere, redningshunder og droner.

Det skal være snakk om én måneder gammel baby.

De seneste ukene har store deler av Sentral-Europa vært rammet av en storflom. I Toscana i Italia har de store vannmengdene ført til stengte veier og at flere hundre hjem mistet stømmen.

I områdene nær Pisa falt det opptil 226 mm regn på seks timer, opplyste presidenten i Toscana, Eugenio Giani, tirsdag.

– Søket etter de to savnede fortsetter. Jeg takker hele vårt sivile beskyttelsessystem i Toscana, som alltid er i drift med frivillige og teknikere, ansatte i lokale myndigheter, brannvesen og politistyrker som er engasjert i å hjelpe befolkningen og gjenoppretting, skriver Giani tirsdag kveld.

Foto: Vigili del Fuoco / X

Familien skal ha søkt tilflukt ved å klatre opp på taket til boligen, ifølge Il Fatto Quotidiano. Barnets mor og far, samt bestefaren skal ha blitt reddet fra taket på feriehjemmet deres i Pisa-provinsen.

Brannvesenet har delt videoer som viser flomvannet strømme gjennom byen Montecatini Val di Cecina, hvor leteaksjonen etter bestemoren og barnebarnet er:

Huset til den tyske familien skal ha blitt tatt av en flombølge på 2,5 meter, har provinssjefen for brannvesenet i Pisa, Nicola Ciannelli, uttalt til Corriere Fiorentino.

– Flommen var svært voldsom, og bekken svulmet opp raskt og gikk over sine bredder der den svingte mellom to boliger. Flommen gikk rett mot og fullstendig oversvømmet boligen til den den tyske familien, sa Fiorentino.

En talsmann for brannvesenet sier han er pessimistisk når det gjelder sjansene for å finne de to i live, skriver AP.

Read Entire Article