Ber politiet kalle kronprinsesse Mette-Marit inn til avhør

2 hours ago 6



– Bevissituasjonen i saken er slik at vi mener det er helt naturlig at vi får hennes forklaring nå, sier Juliane Snekkestads bistandsadvokat.

Kronprinsesse Mette-Marit og Marius Borg Høiby sammen på Slottet i 2022. Foto: Lise Åserud, NTB

Publisert: 28.10.2024 15:09 | Oppdatert: 28.10.2024 15:25

Kortversjonen

Bistandsadvokat Petter J. Grødem bekrefter overfor Aftenposten mandag ettermiddag at han nå har bedt politiet om å avhøre kronprinsessen.

– Jeg har sendt Oslo politidistrikt en formell begjæring om å kalle inn kronprinsesse Mette-Marit til avhør, sier Grødem.

Han er Juliane Snekkestads bistandsadvokat. Hun er én av de fornærmede i saken mot Marius Borg Høiby.

Kronprinsessens sønn er siktet for mishandling i nære relasjoner mot Snekkestad. Den påståtte volden skal ha skjedd i løpet av en periode på rundt fire år mens de to var kjærester. Forholdet tok slutt i mars 2022.

Høiby nekter straffskyld, ifølge hans forsvarer Øyvind Bratlien.

Grødem har foreløpig ikke har fått svar fra politiet på sin begjæring, men forventer at det skjer raskt.

Juliane Snekkestad er en av de fornærmede i saken mot Marius Borg Høiby. Foto: Stig B. Hansen

Pressesjef Unni Grøndal i Oslo-politiet bekrefter til Aftenposten at de har mottatt begjæringen om avhør. Hun vil ikke kommentere hva de kommer til å svare på den og sier de ikke har noen ytterligere kommentarer nå.

Kronprinsesse Mette-Marit er for tiden sykmeldt, foreløpig frem til onsdag denne uken.

– Helt naturlig

Slik begrunner Grødem sin begjæring til politiet:

– Bevissituasjonen i saken er slik at vi mener det er helt naturlig at vi får hennes forklaring nå. Jeg mener det faktisk vil være unaturlig om hun ikke svarer på spørsmål fra politiet. En forklaring fra kronprinsessen vil etter min mening kaste nytt lys over saken mot hennes sønn, sier Grødem.

Marius Borg Høiby har på sin side anklaget Juliane Snekkestad for vold.

– Høiby snur speilet fullstendig, og min klient vil forklare seg til politiet hvis hun blir kalt inn for å forklare seg om hans anklager mot henne. Anklager hun tar fullstendig avstand fra, sier Petter J. Grødem.

Petter J. Grødem

Juliane Snekkestads bistandsadvokat.

Høiby nekter straffskyld

Marius Borg Høiby ble pågrepet og satt i arresten 4. august. Det skjedde etter en voldshendelse i en leilighet på Frogner i Oslo. Ti dager etter pågripelsen innrømmet Høiby bruk av vold mot kvinnen han da var kjæreste med. Han hevder han var ruset på alkohol- og kokain.

I starten av september ble han ilagt besøksforbud mot denne kvinnen. Det varer frem til mars 2025. Få dager senere, fredag 13. september, ble kronprinsessens sønn pågrepet på en hytte i Gausdal. Der var han på tur med venner.

Grunnen til at han ble pågrepet på nytt, var at politiet mente han hadde brutt besøksforbudet. Det har han selv benektet.

Dagen etter ble han siktet for to tilfeller av mishandling i nære relasjoner og en drapstrussel.

– Han erkjenner straffskyld i tråd med sin tidligere uttalelse, samt for en trussel mot en annen mann. For øvrige forhold erkjenner han ikke straffskyld, sa forsvarer Øyvind Bratlien for rundt to uker siden, da avhørene av Høiby var over.

Read Entire Article