Bård Finne endte måltørken – Europa-reisen fortsetter for Brann

1 month ago 20

(Brann – Go Ahead Eagles 2–1) Endelig kunne Bård Finne skrive navnet sitt i målprotokollen igjen.

• Andreas Jørgensen, VG

Andreas Jørgensen, VG

Publisert: 01.08.2024 20:51

• Se reaksjoner etter kampen i videovinduet øverst!

Med 0–0 med seg til Bergen etter det første oppgjøret mot Go Ahead Eagles i Nederland, var alle muligheter åpne for Brann i returmøtet.

Men et måtte en tidlig kalddusj til før bergenserne våknet. Allerede etter to minutter havnet de under.

Da sank alvoret inn i Bergen. Med sitt første mål på ni kamper for Bård Finne og en stor og sterk Fredrik Pallesen Knudsen på hjørnespark, snudde Brann kampen til 2–1 og sikret avansement i Conference League.

I tredje runde møter Brann enten islandsle Valur eller St. Mirren FC fra Skottland. Der står det 0–0 sammenlagt. Kampen pågår.

Fredrik Pallesen Knudsen (i midten) satte inn 2–1 på corner for Brann. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Fetter av tidligere Rosenborg-spiller Casper Tengstedt, Søren Tengstedt, brukte bare to minutter på å gi gjestene ledelsen da han trillet ballen forbi Mathias Dyngeland.

Brann brukte store deler av omgangen på å spille seg inn i oppgjøret, men da de først klarte det, ble det hektisk rundt boksen til GAE.

Og to minutter før pause fikk de uttelling.

Med sitt første mål på ni kamper utlignet Bård Finne til 1–1 og sendte lagene like langt inn i garderoben.

– Vi må vise en helt annen vilje og helt annen tro i andre omgang. Vi må kontrollere mye mer og våge mye mer i enn det vi gjorde i første omgang, var assistenttrener Erik Huseklepps ord etter pausepraten.

Spillerne gjorde som fortalt og det var et helt annet lag som entret Brann Stadion i annenomgang.

Fredrik Pallesen Knudsen stanget inn 2–1 for Brann og snuoperasjonen var komplett. Både Aune Heggebø og innbytter Sander Katrum hadde hver sin mulighet til å legge på til 3–1, uten å lykkes.