Avslutter etterforskningen etter drapet på Rahavy (30)

1 week ago 7



Rahavy Varatharajan ble skutt og drept i januar i år. Nå er politiet ferdig med drapsetterforskningen.

 Privat / NTBRahavy Varatharajan ble bare 30 år. Foto: Privat / NTB
fredag 6. september kl. 14:21

Kortversjonen

  • Rahavy Varatharajan ble skutt og drept i januar ved Elverum sykehus.
  • Politiet har avsluttet drapsetterforskningen og skal oversende saken til statsadvokaten.
  • Etterforskningen viser at det ikke er grunnlag for å rette mistanke mot andre enn den siktede.
  • Familien har kritisert politiet og kalt det «et varslet drap».

Det opplyser politiadvokat Hanna Berntsen-Øybø i Innlandet politidistrikt til VG.

– Politiet har nå fått svar på alle de rapporter som vi har ventet på i saken. Den siste obduksjonsrapporten kom i midten av august, og etterforskningen er nå avsluttet, skriver Berntsen Øybø i en e-post.

Politiet skal nå foreta en samlet påtalevurdering av saken, der saken skal sendes til statsadvokaten med innstilling for en endelig avgjørelse.

– Politiet mener å ha skaffet seg en god oversikt over hendelsesforløpet i saken, både når det gjelder hva som skjedde utenfor sykehuset natt til 2. januar og tiden forut for dette, opplyser politiadvokaten.

 Tore Kristiansen / VG30-åringen ble funnet drept i en bil utenfor sykehuset i Elverum. Foto: Tore Kristiansen / VG

Politiet har analysert bompasseringer, telefonbruk, videoovervåkning, tatt en rekke vitneavhør og foretatt kriminaltekniske undersøkelser.

– Det er dette som vil danne grunnlaget for innstillingen til statsadvokaten. Etterforskningen viser at det ikke er grunnlag for å rette mistanke mot andre enn han som ble siktet samme natt som drapet skjedde, skriver Berntsen-Øybø.

Politiadvokaten opplyser at politiet ikke kan uttale seg mer detaljert om hendelsen før saken er endelig påtaleavgjort.

Brudd på besøksforbud

Rahavy Varatharajan ble funnet skutt og drept i baksetet i en bil utenfor Elverum sykehus 2. januar i år. Hun ble erklært død på stedet. Ved siden av henne, fant politiet den siktede mannen og en revolver.

Politiet har omtalt dem som tidligere kjærester i et par måneder, men familien har understreket at de to bare «datet». Det rakk aldri å utvikle seg til et kjæresteforhold.

Den siktede mannen ble også funnet med skuddskader. Han ble fraktet til Ullevål sykehus med helikopter, men døde ett døgn senere.

Etter drapet på Rahavy Varatharajan har familien rettet skarp kritikk mot politiet. Familien kaller det «et varslet drap».

Den siktede og nå avdøde mannen skal ha brutt besøksforbudet flere ganger. Varatharajan har også gjentatte ganger bedt om voldsalarm og omvendt voldsalarm uten at hun fikk det.

Read Entire Article