Advarer: Så fort ble det 44 grader inne i bilen

1 month ago 24



En test utført av NAF viser at temperaturen i en bilkupe stiger svært raskt når bilen står parkert i sola.

Testen som NAF gjennomførte viste at temperaturen inni bilen steg til nesten 44 grader på en halvtime. Utetemperaturen den dagen var 24 grader. Foto: NAF

– Ikke sett igjen verken to- eller firbente i biler som står parkert ute i sommervarmen mens du selv fikser et lite ærend. Varmen stiger overraskende fort, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Varmen stiger nemlig fortere enn du aner når bilen står parkert.

Fra 24 til 44 grader

– Vi har testet hvor fort det blir farlig varmt inne i bilen. I løpet av en liten halvtime ble det 44 grader, sier Sødal.

Temperaturen ute var 24 grader den dagen NAF testet hvor fort varmen stiger i en parkert bil.

– I løpet av bare fem minutter var temperaturen steget til 34 grader inne i bilen. Etter ti minutter var det over 37 grader. Etter en halvtime var det over 44 grader varmt i bilen, forteller Sødal.

Hver sommer kommer det historier om folk som setter igjen kjæledyr i bilen. En sjelden gang blir også nødetatene tilkalt for å hjelpe små barn ut av varme biler, men det skjer heldigvis ikke ofte.

Solstråler reflekteres og forsterkes

At varmen stiger så fort inne i bilen skyldes at solstrålene reflekteres i dashbord, seter og utstyr i bilen. Dette gjør at varmen fra solstrålene forsterkes. I vår test opplevde vi at kamerautstyret vi brukte slo seg av på grunn av den høye varmen. Utstyret ble også så varmt at vi brant oss på fingrene når vi tok i det.

– Det gjelder å tenke på dette også når det ikke er full sommervarme ute. Selv med lave temperaturen blir kupeen i bilen veldig varm når bilen står parkert i sola, avslutter Nils Sødal.

Read Entire Article